17:00:55 25.07.2024
Stiri

Joe Biden, noi ANUNȚURI despre Ucraina la summitul G7 din Italia

Actualitate 12.06.2024 18:59 Vizualizări655 Autor: ZiarulNational
Joe Biden, noi ANUNȚURI despre Ucraina la summitul G7 din Italia


Joe Biden pleacă miercuri la summitul G7 din Italia, înarmat cu noi anunţuri în favoarea Ucrainei, pentru a arăta preşedintelui rus Vladimir Putin că „timpul nu este de partea lui”, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, notează AFP, transmite Agerpres.

El a precizat că preşedintele american şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, vor avea joi o reuniune bilaterală urmată de o conferinţă de presă comună, în luxoasa staţiune de pe litoral Borgo Egnazia, din Apulia (sud).

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a promis în special „anunţuri” vizând „deblocarea valorii activelor suverane ruse îngheţate”, un subiect care nu a făcut întotdeauna consens printre ţările membre ale „Grupului celor 7”.

„Va exista unanimitate la G7 când va fi vorba de a acţiona pentru a folosi aceste active îngheţate cu scopul de a ajuta Ucraina să se reconstruiască”, a spus el.

Statele Unite vor să acorde Ucrainei împrumuturi de până la 50 de miliarde de dolari garantate de dobânda la cele 300 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse îngheţate de Uniunea Europeană şi ţările G7.

Summitul va fi, de asemenea, o oportunitate de a anunţa „noi sancţiuni şi măsuri de limitare a exporturilor”, care vor viza „entităţi şi reţelele care ajută Rusia să obţină ceea ce are nevoie pentru războiul său” împotriva Ucrainei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„G7 este mai unit” ca niciodată în jurul „valorilor comune”, a asigurat John Kirby, în timp ce acest summit se ţine la scurt timp după alegerile europene la care extrema dreaptă a înregistrat o ascensiune.

Potrivit acestuia, membrii G7 vor discuta şi despre „sprijinul Chinei pentru complexul militar-industrial rus”, precum şi despre politicile comerciale neloiale ale Beijingului.

În faţa enormelor investiţii chineze în ţările în curs de dezvoltare, Joe Biden intenţionează să promoveze din nou o iniţiativă numită „Parteneriat global pentru infrastructură”, menită să propună finanţare naţiunilor emergente fără a le sufoca sub datorii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md