15:18:40 12.04.2024
Stiri

Israelul a reluat procesul de angajare a cetățenilor R. Moldova la muncă în acest stat: Profesiile solicitate și pașii pe care ar urma să-i întreprindă doritorii pentru a merge la lucru în Statul Israel

Actualitate 26.02.2024 15:48 Vizualizări2329 Autor: Ziarul National
Israelul a reluat procesul de angajare a cetățenilor R. Moldova la muncă în acest stat: Profesiile solicitate și pașii pe care ar urma să-i întreprindă doritorii pentru a merge la lucru în Statul Israel


Autoritățile din Israel au notificat oficial Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) despre reluarea procesului de înregistrare a cererilor din partea cetățenilor R. Moldova care vor să muncească în acest stat.

Israelul caută specialiști în cofraj de construcţie industrializată, cofraj de lemn (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie), armatori, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie), plăcători cu plăci (acoperirea podelelor și pereților cu faianță), dar și tencuitori (lucrări de tencuială).

Astfel, persoanele care doresc să se angajeze legal pe teritoriul Statului Israel pot depune cerere de înregistrare la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă, conform adresei de domiciliu.

Doritorii trebuie să corespundă mai multor criterii, inclusiv să fie cetățeni ai Republicii Moldova, bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 și 49 de ani, n-au lucrat anterior sau niciodată în Israel, n-au rude de gradul întâi care muncesc în Israel, n-au antecedente penale și sunt sănătoși din punct de vedere mintal și fizic etc.

Menționăm că Acordul moldo-israelian privind angajarea la muncă a moldovenilor este implementat începând cu anul 2013 și asigură tuturor candidaților un proces sigur, legal, transparent și echitabil de angajare, cu contract individual de muncă, pe teritoriul Statului Israel.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md