09:48:12 22.10.2018
 
Stiri

Ipoteza Maiei Sandu: „Nu cred că Alexandru Tănase a venit de BUNĂVOIE în Guvern. Cred că toți au POLIȚE de plătit”. Ce a răspuns Plahotniuc

Politică 21.01.2018 12:30 Vizualizări3292 Autor: Ziarul National
Ipoteza Maiei Sandu: „Nu cred că Alexandru Tănase a venit de BUNĂVOIE în Guvern. Cred că toți au POLIȚE de plătit”. Ce a răspuns Plahotniuc adevarul.ro

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este convinsă că Alexandru Tănase, precum și alți miniștri numiți la începutul anului curent, nu ar fi vrut să facă parte din Guvernul condus de Pavel Filip, dar ar fi fost obligați să accepte.

„Nu cred că venirea lui Alexandru Tănase a fost de bunăvoie. Nu cred că cineva ar lucra de bunăvoie pentru acest regim odios, în frunte cu Plahotniuc. Cred că a avut niște polițe pe care trebuie să le plătească. Nu îi invidiez. Se pare că toți au polițe de plătit. Șantajul poate fi folosit nu doar atunci când demiți pe cineva, dar și pentru ca să-i aduc în funcție”, a declarat Maia Sandu recent, în cadrul unei emisiuni televizate.

Aceasta s-a referit și la diploma de studii a lui Chiril Gaburici, care a condus Guvernul atunci când era ministră a Educației. „Atunci (când era ministra Educației n.r) Viorel Morari, actualul șef al Procuraturii Anticorupție, mi-a răspuns la un demers că cel mai probabil diploma lui Chiril Gaburici e falsă și s-a deschis un dosar penal pe acel caz. După asta nu a urmat nimic, iar Procuratura Generală a anunțat că clasează dosarul”, a mai adăugat Sandu despre fostul ei șef.

De asemenea, Maia Sandu a mai adăugat că numirea unor miniștri din afara Partidului Democrat indică și faptul că democrații nu ae avea cadre.

Vlad Plahotniuc a răspuns la acuzațiile precum că PD nu are suficiente cadre și din acest motiv i-a acceptat în Guvern pe foștii liberal-democrați Alexandru Tănase, Iurie Leancă sau Chiril Gaburici, care a fost propus de PLDM la funcția de premier.

„Iurie Leancă și Alexandru Tănase au fost cândva în PLDM, e adevărat. Spre deosebire însă de Maia Sandu, ei au părăsit PLDM cu mult timp înainte să înceapă dezastrul acolo, invocând și anticipând tocmai problemele care până la urmă au și dus la căderea partidului. Spre deosebire de Maia Sandu, ei au vorbit despre acele probleme și au luat atitudine. Doamna Sandu a stat până la sfârșit, să stingă lumina, a făcut ravagii sociale în domeniul Educației, apoi și-a făcut partid și acum se prezintă oamenilor ca fiind albă, imaculată. Eu înțeleg foarte bine îngrijorarea doamnei Sandu - sunt foștii ei colegi, le știe calitățile și înțelege că vor avea rezultate importante. Faptul că din 14 membri ai Guvernului doi sau trei au făcut cândva parte din PLDM nu este în niciun fel negativ. În plus, e o dovadă că noi nu suferim de prejudecăți sau de supărări”, i-a răspuns Vlad Plahoniuc Maiei Sandu anterior, într-un interviu acordat Agenției „Moldpres”.

Plahotniuc a vorbit atunci și despre diploma fostului premier Gaburici: „În funcția în care a fost nominalizat, Chiril Gaburici are ocazia să răspundă prin rezultate acestor critici. Dar noi nu pentru asta l-am nominalizat, ci pentru a munci pentru rezolvarea unor probleme foarte importante din sfera economică și a infrastructurii, pe noi ne interesează capacitățile lui de a gestiona un domeniu atât de important ca cel al economiei și infrastructurii. Iar cetățenii sunt sigur că îl vor evalua, la fel, după rezultate”.

Amintim că în anul 2015, Maia Sandu a oferit în Parlament informații despre studiile lui Gaburici, la solicitarea deputaților din Partidul Liberal. Potrivit informațiilor prezentate, „în sesiunea de bacalaureat 1995, Chiril Gaburici a susținut trei examene: limba română (scris), limba română (oral), matematica (scris). La examenele respective, domnul Chiril Gaburici a obținut note de trecere (pozitive). Totodată, la două examene, dumnealui nu s-a prezentat: matematica (oral) și limba engleză (scris)”, se arată în răspunsul oferit de fosta ministră a Educației.

În document se mai menționează că Direcția Generală Urmărire Penală din cadrul Inspectoratului General de Poliție a preluat dosarul personal al lui Chiril Gaburici de la ASEM în care se conțineau și documentele în baza cărora acesta a fost înmatriculat la studii. „Din actele prezentate reiese că dosarul penal este deschis pe faptul deținerii de către prim-ministrul R. Moldova Chiril Gaburici a diplomei de Bacalaureat care poartă semne de falsificare, care din informațiile noastre nu există”, mai scria atunci Maia Sandu.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 21.01.2018 13:25

Toti, Doamne, si toti trei ( Marleanca, Sasuka, Gaburici), niste boaite si niste misei. Ca pd este o Fosa abisala, o stie toata lumea. Ca nu au si nu au avut cadre, ca au doar scule profesioanale, infractori si marionete o stie si cel mai neinformat cetatean. Candva bufonii distrau regii. Acum, in RMica bufonii s-au bagat, siliti, constransi, obligati cu biciul, in treuca cocainatorului. I-a chemat japita jegoasa Plahoit la el si le-a ordonat. Vorba vine: cine se baga in tarate, il mananca porcii...porcul de caine rusofil, interlop, puscariabil, Plahoit.

mihail 22.01.2018 08:49

Doamne cat de naiva poate fi aceasta doamna. Acum ca avem un guvern tehnocrat, cu oamenii profesionisti a gasit un alt motiv. Sa linisteasca cineva satana asta ))

Teodor 22.01.2018 08:52

Maia sau e proasta sau se face, ca altfel nustiu cum sa explic aceste declaratii a neghioabei Sandu. nu-i destul ca nici o pu** nu se vede din urma ei, pe plan politic, dar inca si mai arunca declaratii false asupra cetatenilor. Interesant, da cit Tanase era la guvernarea PLDM, oare tot cu forta statea acolo?

Victor 22.01.2018 09:19

dacă Maia spune că TOȚI au polițe de plătit atunci înseamnă că ea to plătește?? înseamnă că murdărește mâna de banii murdari ai oligarhilor!

V. Bancu 22.01.2018 11:34

Aprecierele Dpoamnei M. Sandu sunt prea diplomatice, fiindcă: În primul rând, A.Tănase, după plecarea din PLDM și plimbările lui cu V. Filat prin parcuri, ca să vezi -a ajuns la Curtea Constituțională tot cu suținerea lui Filat, pe care n-a refuzat-o.În al doilea rând, despre plecare lui C. Gaburici din funcția de Prmi-minitru e și jenat de amintit. O adevărată mizerie. Iar referitor la Iu. Leancă,voi da citire unui fragment din Decizia CSJ de condamanre a lui V. Fialt:”...instanța de apel a stabilit că, acțiunile inculpatului Vladimir Filat de pretindere și primire a remunerației ilicite sub forma enunțată, a fost realizată prin influenta inculpatului ... asupra Prim-ministrului Iurie Leancă... precum şi asupra altor persoane cu funcții de demnitate publică din cadrul Guvernului în vederea determinării acestora să organizeze, să susțină şi să desfășoare emisia suplimentară de acțiuni la Banca de Economii” S.A., fără participarea statului…”. Mai pe scurt, locul lui Iu. Leancă e lângă Fialt, pemtru faptul că ”s-a dat înmfluențat” și a comis un furt de miliarde. PUNCTUM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2018 09:09 Nicolae Negru A patra cale sau Ideologia Juche în v...

19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md