12:58:53 20.05.2018
 
Stiri

Întrebarea lui Ghimpu către premierul Filip: „Dacă 90% din cei menționați în raportul Kroll sunt onești, de ce țineți lista ascunsă sub preș?”

Politică 28.12.2017 09:28 Vizualizări4131 Autor: Ziarul National
Întrebarea lui Ghimpu către premierul Filip: „Dacă 90% din cei menționați în raportul Kroll sunt onești, de ce țineți lista ascunsă sub preș?”

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, consideră drept „halucinantă” declarația premierului Pavel Filip, potrivit căreia, „dacă ar fi acum să facem publice toate numele care se găsesc în acest raport (raportul companiei „Kroll” care investighează furtul miliardului - n.r.), eu vă asigur că 90% din aceste nume sunt oameni absolut oneşti, dar care pur şi simplu au fost în acest circuit. De aceea, nu pot fi făcute publice aceste nume”.

„O apreciere halucinantă, dacă ținem cont de faptul că n-a spus-o un om simplu, ci un prim-ministru în funcție, care trebuie să fie un exemplu de echidistanță și grijă pentru bugetul statului (probabil, această „apreciere” i-a fost „sugerată” de consilierul său… Pentru că, în afară de miliardul furat, dacă mai luăm în calcul și transferul în băncile de peste hotare a 16 miliarde de lei veniți de la BNM către cele trei bănci (BEM, Banca Socială și Unibank), – adică și acesta tot un furt, – atunci e vorba nu doar de 1 miliard, ci de tocmai 2 miliarde!!! Și atunci, cum să cataloghezi pe cei 90% din cei indicați în raportul Kroll-2 drept „oameni onești”?!!! Interesantă concluzie: miliardele furate, băncile falimentate, cei implicați fiind oameni absolut onești, imaculat de „cinstiți”!”, constată Mihai Ghimpu într-o postare pe blogul său.

CITIȚI și SINTEZA celui de-al doilea raport de investigație al companiilor Kroll și Steptoe & Johnson: „Împrumuturile acordate de cele trei bănci din R. Moldova societăților din „grupul Șor” au totalizat 2,9 miliarde de dolari între 2012 și 2014”

Liberalul se mai întreabă „ce fel de logică trebuie să ai, ca să-i numești „onești” pe oamenii, cărora le împrumuți bani, iar ei nu-i întorc”?

„Poate Prim-ministrul vorbește despre altfel de onestitate? Poate el are în vedere „onestitatea” față de persoana, pentru care omul a fost impus să ia aceste credite, lui revenindu-i un mic procent, iar ceilalți bani ajungând în buzunarul „comanditarului”? (...) Față de cine au fost „onești” cei 90% din lista celor incluși în raportul Kroll-2, lumea cred că poate singură să-și imagineze. Oare nu cumva anume din acest motiv sunt protejați așa de tare cei din listă, fiind declarați „onești”? Or, dacă nu este nimic de ascuns, atunci la ce bun să pui lista sub preș, de parcă ar fi cel mai mare secret de stat, lăsând loc pentru interpretări ? Așa că, până nu va fi publicat raportul Kroll-2 INTEGRAL, vom avea dreptul să credem cu toții că CINEVA ANUME nu-și dorește acest lucru, pe motive că figurează singur în listă. Și că prim-ministrul P. Filip tocmai de asta este nevoit să ne convingă pe noi, muritorii de rând, că nu-i obligatoriu să cunoaștem tot raportul, inclusiv lista „oneștilor”, mai scrie Ghimpu.

În aceeași postare pe blog, liberalul amintește că la interpelarea sa privind desecretizarea listei creditelor neperformante, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a invocat secretul anchetei: „Atunci am înțeles, că de fapt nu este vorba despre secretul anchetei, ci despre secretul Guvernării, lucru confirmat prin publicarea raportului Kroll în sinteză”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Mihai 28.12.2017 10:27

Nu M-as mira daca Ghimpu la fel figurează in acea lista. La cite șmecherii a facut el cu nepotul sau. Odată si odată va fi public. Atunci nu o sa pice bine celor din PLDM care S-au separat in PAS si PDM

Inga 28.12.2017 10:42

Unii dintre ei sunt oamenii ai strazii, altii sunt persoane demult decedate. Si ei nu sunt beneficiari, ci doar persoane care au fost implicate de mafia Filat-Platon.

Mircea 28.12.2017 10:56

Mișa, Filip a avut în vedere boschetarii de la Ciocana care chipurile au luat credite de milioane de la BEM, de ce faci spume, beneficiarii finali contează, nu cei folosiți în scheme, iar beneficiarii finali toți știm că-s Filat, Platon și Chiril Lucinschi

Pumnal 28.12.2017 11:51

Mraziul de Ghimpu stie destul de bine ca KROL pina a cum nu apermis publicarea, ceia ce ar fi impiedicat de reintors banii furati. Dar o face pe jertfa i sa luat primaria si est tare rau cinosul Ghimpu.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

14.05.2018 09:02 Nicolae Negru Există vreo șansă de împăcare între n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md