10:41:10 18.05.2024
Stiri

Instagram va testa funcţii care blurează mesajele ce conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii

Actualitate 15.04.2024 07:29 Vizualizări827 Autor: Ziarul National
Instagram va testa funcţii care blurează mesajele ce conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii Shutterstock


Instagram va testa funcţii care blurează mesajele ce conţin nuditate, pentru a proteja adolescenţii, a anunţat compania Meta, în timp ce încearcă să atenueze îngrijorările cu privire la conţinutul dăunător din aplicaţiile sale, potrivit Reuters, citat de Digi World.

Gigantul tehnologic este supus unei presiuni crescânde în Statele Unite şi Europa din cauza acuzaţiilor că aplicaţiile sale dau dependenţă şi alimentează probleme de sănătate mintală în rândul tinerilor.

Meta a transmis că funcţia de protecţie pentru mesajele directe ale Instagram va folosi învăţarea automată de pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin serviciul său conţine nuditate.

Funcţia va fi activată în mod prestabilit pentru utilizatorii sub 18 ani, iar Meta va anunţa adulţii pentru a-i încuraja să o activeze.

„Deoarece imaginile sunt analizate pe dispozitivul în sine, protecţia împotriva nudităţii va funcţiona şi în chaturile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini – cu excepţia cazului în care cineva alege să ni le raporteze”, a informat compania.

Spre deosebire de aplicaţiile Meta Messenger şi WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a menționat că intenţionează să lanseze criptarea pentru acest serviciu.

Meta a mai spus că dezvoltă tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi implicate în escrocherii sexuale şi că testează noi mesaje pop-up pentru utilizatorii care ar fi putut interacţiona cu astfel de conturi.

În ianuarie, gigantul reţelelor sociale a transmis că va ascunde mai mult conţinut de adolescenţii prezenţi pe Facebook şi Instagram, adăugând că acest lucru va face mai dificil să întâlnească conţinut sensibil, cum ar fi sinuciderea, auto-vătămarea şi tulburările de alimentaţie.

Procurorii generali din 33 de state americane, inclusiv California şi New York, au dat compania în judecată, în octombrie, spunând că a indus în eroare publicul în mod repetat cu privire la pericolele de pe platformele sale.

În Europa, Comisia Europeană a solicitat informaţii despre modul în care Meta protejează copiii de conţinutul ilegal şi dăunător.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md