IFAD a investit în agricultura R. Moldova 143,5 milioane de dolari timp de patru ani, inclusiv 23,5 milioane de dolari sub formă de granturi
Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a investit, din anul 2000 și până în prezent, circa 143,5 milioane de dolari în sectorul agricol al Republicii Moldova, inclusiv 23,5 milioane de dolari sub formă de granturi.
Suma totală a proiectelor implementate constituie circa 264 de milioane de dolari, iar în rezultatul acestor intervenții, peste 200 de mii de persoane din localitățile rurale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova au beneficiat de suport financiar și asistenta tehnică din partea IFAD.
Cifrele au fost prezentate astăzi în cadrul discuției purtate de vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu Marco Panna, responsabil în cadrul Departamentului de Operațiuni Financiare al IFAD.
Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), interlocutorii au abordat principalele dificultăți legate de absorbția fondurilor alocate prin proiectele IFAD.
„Oficialii au convenit asupra unei abordări comune pentru viitoarele proiecte, în care deciziile să fie luate ținând cont de specificul național și de interesele micilor fermieri. Vicepremierul a reiterat importanța colaborării cu IFAD în identificarea soluțiilor care să corespundă nevoilor specifice ale fermierilor moldoveni, menționând că obiectivul principal este de a spori impactul investițiilor și de a sprijini o creștere economică sustenabilă în agricultură”, transmite MAIA.
Funcționar din România, mână de ajutor la Chișinău: „Expertiza României se dovedește relevantă pentru procesul de armonizare a legislației R. Moldova cu acquis-ul comunitar, în domenii precum protejarea ariilor naturale și a biodiversității”
Granturi de până la jumătate de milion de dolari pentru dezvoltarea sistemelor de irigații pe teritoriul R. Moldova
Medicii de la Spitalul Clinic Republican, îngrijorați vizavi de condamnarea la doi ani de închisoare, pentru malpraxis, a unui coleg de la Bălți: „Actul medical este, în natura sa, o activitate cu multiple riscuri și incertitudini”