19:37:07 16.01.2018
Stiri

Guvernul își asumă responsabilitatea asigurării cu MERE a copiilor din școli: Circa 3,5 mii de tone anual

Social 08.09.2017 11:32 Vizualizări663 Autor: Ziarul National
Guvernul își asumă responsabilitatea asigurării cu MERE a copiilor din școli: Circa 3,5 mii de tone anual

Guvernul de la Chișinău ar putea lansa, în octombrie curent, un Program național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete, ceea ce va contribui și la susținerea producătorilor autohtoni.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că a instituit deja un grup de lucra care trebuie, în decurs de o săptămână, să elaboreze conceptul, regulamentul, caietul de sarcini și alte documente necesare pentru punerea în aplicare a Programului respectiv.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, Programul va cuprinde elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual. „La prima etapă de implementare a Programului ne vom limita doar la mere, iar ulterior ne propunem ca elevii să fie asigurați și cu alte fructe sezoniere, care sunt recoltare la noi în țară”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.


Pentru livrarea fructelor către instituțiile de învățământ va fi desfășurat un concurs între companiile de transport și logistică ce vor trebui să asigure săptămânal instituțiile școlare cu cantitatea necesară de fructe, iar monitorizarea procesului de realizare a programului va fi efectuată de secțiile raionale de educație.

Conform estimărilor autorităților, pentru asigurarea zilnică a celor circa 340 de mii de elevi din clasele primare și gimnaziale cu mere, până la finele anului curent, sunt necesare circa 1 700 de tone, iar pentru întreg anul școlar această cantitate poate ajunge la peste 3 500 de tone.

Menționăm că, anul trecut, PNUD Moldova a inițiat un proiect prin care acorda granturi producătorilor autohtoni, majorând substanțial donațiile acumulate, pentru a livra fructe proaspete în școli și grădinițe.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Danu Golban 08.09.2017 13:46

Nu e așa de mult pe lăngă cît produc agricultorii noștri anual. Și măsura asta va contribui și la dezvoltarea agricultorilor, interesul pe piața internă crește.

Rustin 08.09.2017 14:34

Da, asta le trebuie copiilor, mai ales ca merile sunt pline cu vitamine ce trebuiesc fiecarui om.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md