08:11:33 19.06.2024
Stiri

Guvernul de la Chișinău salută eliberarea lui Pleșcanov și solicită Tiraspolului să-i scoată din detenția ilegală și pe ceilalți cetățeni ai R. Moldova, persecutați de regimul separatist

Actualitate 17.05.2024 13:37 Vizualizări1191 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău salută eliberarea lui Pleșcanov și solicită Tiraspolului să-i scoată din detenția ilegală și pe ceilalți cetățeni ai R. Moldova, persecutați de regimul separatist Promo-LEX


Biroul Politici de Reintegrare (BPR) din cadrul Guvernului de la Chișinău salută eliberarea din detenție ilegală, pe 16 mai, a activistului Victor Pleșcanov și solicită pretinselor autorități de la Tiraspol să-i „elibereze neîntârziat” și pe ceilalți cetățeni ai R. Moldova care sunt ilegal încarcerați și persecutați de către regimul separatist - Al. Dimov, S. Menzarari, Vl. Dudnic, M. Ermurachi, A. Malîșev, V. Pogorlețchii etc.

Activistul Pleșcanov a fost reținut de către așa-zisele structuri de forță pe 10 iunie 2022, iar ulterior a fost condamnat la trei ani și două luni privațiune de libertate pentru că a arborat drapelul Ucrainei și a condamnat invazia ruse în Ucraina.

La scurt timp după încarcerare, Victor Pleșcanov a fost diagnosticat cu o maladie oncologică.

„Cazul dat a fost menținut în vizorul permanent al vicepremierului pentru Reintegrare și al Biroului politici de reintegrare, cu întreprinderea tuturor eforturilor posibile, în comun cu partenerii externi, și cu sensibilizarea constantă a participanților în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și a reprezentantului politic de la Tiraspol. În apelurile noastre mereu a fost reiterată cererea eliberării imediate și necondiționate a cet. Pleșcanov V. din detenția ilegală, restabilirea drepturilor și libertăților fundamentale ale acestuia, acordarea asistenței medicale necesare”, se arată într-un comunicat de presă al BPR.

Autoritățile de la Chișinău au ținut să mulțumească pentru implicare în acest caz Misiunii OSCE din Republica Moldova, ambasadelor SUA, Marii Britanii, statelor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova, Asociației Obștești „Promo-LEX” etc.

Menționăm că Victor Pleșcanov, condamnat ilegal pentru „incitare la extremism”, a fost ținut până pe 16 mai 2024 la închisoarea nr. 3 din Tiraspol.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md