13:07:44 18.02.2018
Stiri

Guvernarea vrea să instituie o NOUĂ FUNCȚIE: „Va avea protecție din partea statului, deoarece va fi purtător al SECRETELOR de stat”. Ce spune spicherul despre DENUNȚUL Maiei Sandu la adresa lui Vlad Plahatniuc

Politică 21.09.2017 12:00 Vizualizări1480 Autor: Ziarul National
Guvernarea vrea să instituie o NOUĂ FUNCȚIE: „Va avea protecție din partea statului, deoarece va fi purtător al SECRETELOR de stat”. Ce spune spicherul despre DENUNȚUL Maiei Sandu la adresa lui Vlad Plahatniuc

Guvernarea de la Chișinău vrea să instituie o nouă funcție, care să fie reglementată prin lege. Este vorba de funcția de lider al opoziției, care va avea acces la ședințele Biroului Permanent al Parlamentului, la ședințele de Guvern și va avea acces la secretele de stat.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut aceste declarații după ce șeful statului, Igor Dodon, l-a acuzat că ar uzurpa puterea de stat. De asemenea, declarația lui Candu o vizează și pe Maia Sandu, care în această dimineață a depus „un denunț împotriva acțiunilor lui Vladimir Plahotniuc, pentru atragerea la răspundere penală pentru infracțiunea de uzurpare a puterii în stat”.

„Am impresia că unii oameni sunt lipsiți uneori de imaginație. Nu mai știu ce să mai facă, ce să mai scoată, ce să mai inventeze ca să fie în vizorul publicului. Alte explicații nu am. Noi, împreună cu colegii din PD, văzând încercările acestea mai puțin logice și fără beneficii, urmează să identificăm soluții pentru a le oferi unele instrumente celor din opoziție. Să-și aleagă un lider al opoziției și noi, prin lege, să declarăm că există funcția de lider al opoziției. Să-i oferim acces la lucrările Biroului Permanent al Parlamentului, la ședința Guvernului, acces la secretul de stat și protecție din partea statului în calitate de purtător al secretului de stat”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei emisiuni televizate de la Publika TV.

Potrivit lui Candu, actuala guvernare dorește să aibă o opoziție puternică. „E bine să avem o opoziție consolidată față de guvernare. Măcar să existe o opoziție consolidată pe dreapta, pe de o parte, și pe stânga, pe de altă parte. Să fie un Guvern din umbră, care să vină cu propuneri. Atunci societatea o să aibă ce compara”.

Spicherul s-a referit și la acuzațiile lui Igor Dodon, potrivit cărora Candu uzurpează puterea. „Probabil că Igor Dodon se referă la declarațiile pe care le-am făcut după ședința avută la PD. Uzurparea puterii în stat înseamnă a prelua puterea în mod ilegal. Eu am fost ales în calitate de deputat legal și am devenit președinte al Parlamentului în mod legal. Domnul Dodon are tot dreptul să-și pună echipa să examineze mai bine Codul Penal. Există dreptul liber la exprimare. Noi nu trăim într-un stat dictatorial unde poate vorbi doar președintele Dodon. Să te referi la unele declarații, iar apoi să faci legătura cu uzurparea puterii în stat trebuie să ai o imaginație foarte bogată. Sunt liber să fac declarații și nu răspund pentru că fac declarații politice. Asta scrie și în Constituție. Îmi pare rău, dar dumnealui are nevoie de traininguri la nivelul Dicționarului Limbii Române, dar și la nivelul legislației”, a precizat sursa citată.

Candu a mai declarat că nu știe dacă ar exista o coordonare între acțiunile lui Igor Dodon, pe de o parte, și ale Maia Sandu, pe de altă parte, mai ales că PAS a depus un denunț care-l vizează pe Vlad Plahotniuc și conține aceeași acuzație. „E greu să dau o apreciere dacă există o coordonare între acțiunile Maiei Sandu și Igor Dodon. În cazul denunțului împotriva liderului PD, dacă vorbim de definiția uzurparea puterii în stat, atunci nu văd prin ce se presupune însușirea ilegală a puterii. Există un partid aflat la guvernare și acel partid ia anumite decizii”, a mai adăugat spicherul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dumitru 21.09.2017 13:52

Ați făcut această funcție special pentru Maia Sandu? Interesant ea va accepta acest lucru?

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md