19:12:06 27.02.2020
 
Stiri

Ghimpu le face APROPOURI democraților? Ce își dorește liderul PL

Politică 09.05.2016 12:47 Vizualizări3225 Autor: Ziarul National
Ghimpu le face APROPOURI democraților? Ce își dorește liderul PL


În ziua în care centrul capitalei a fost împânzit de panglici negru-oranj, simbol militar rusesc, liderul liberalilor Mihai Ghimpu sugerează, într-o postare pe facebook, că aceste panglici ar trebui interzise în R. Moldova, așa cum s-a întâmplat și în Ucraina, Belarus, Kazahstan, Armenia și alte state din spațiul ex-sovietic.

O decizie în acest sens ar trebui să fie luată de Parlament sau Guvern.

„Panglica (negru-oranj) își are originile în perioada Imperiului Rus, fiind un element adițional la cele trei distincții, cu care erau decorați militarii ruși pentru eroism și aport adus patriei lor. Și dacă e așa, atunci ce legătură are această panglică cu militarii noștri, cu Țara noastră? De ce suntem impuși să purtăm și noi această panglică?...Oare, pentru „eroismul” militarilor ruși, cu ajutorul cărora Rusia țaristă ne-a ocupat în 1812 și timp de aproape 200 de ani ne-a umilit și ne-a rusificat ? Sau, poate, pentru ocuparea teritoriului din stânga Nistrului în 1992? Iarăși prin „eroismul” militarilor ruși ai Armatei a 14 !!! Sau ca simbol al Zilei Victoriei asupra Germaniei naziste...Cu multă plăcere, dar pe teritoriul Rusiei...”, notează Ghimpu pe pagina sa de facebook.

El constată că panglica Sf. Gheorghe reprezintă de fapt imperialismul rus și nu victoria asupra nazismului, dovadă este interzicerea panglicii de către puterea comunistă în perioada sovietică și interzicerea panglicii negru-oranj de 9 mai în Belarus, Ucraina, Kazahstan, Lituania, Letonia, Estonia...

Precizăm că, în aceste state, decizia de a interzice simbolul negru-oranj a fost luată de guvernanți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

trifan 10.05.2016 10:31

aveti deplina dreptate Domnule presedinte, lumea la noi e tare intunecata, au uitat de toate,merg şi scîrţie ca tancurile ruseşti, iar cei ce cunosc istoria şi au plecat din Ţară,trezeştete Romîne din somnul cel de moarte sus Tricolorul

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md