23:46:03 23.06.2024
Stiri

Germanii se apucă de CFM, întreprinderea care dă bătăi de cap statului: Proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare pentru a crea un hub logistic modern

Actualitate 16.05.2024 13:13 Vizualizări7473 Autor: Ziarul National
Germanii se apucă de CFM, întreprinderea care dă bătăi de cap statului: Proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare pentru a crea un hub logistic modern
Poză simbol


Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), care generează pierderi, ar putea fi salvată cu ajutorul celei mai mari societăți feroviare din Germania – „Deutsche Bahn Engineering”.

O discuție privind dezvoltarea economică a CFM și facilitarea transportului de mărfuri a avut loc miercuri la Chișinău, cu participarea reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), ai CFM și ai echipei „Deutsche Bahn Engineering”.

Reprezentanții CFM au prezentat, în cadrul ședinței, situația actuală în domeniul transportului feroviar, mecanismul de gestionare și exploatare a infrastructurii feroviare, precum și provocările ce țin de mobilitate.

Reprezentanții „Deutsche Bahn” și-au exprimat angajamentul de a sprijini eforturile ministerului în vederea dezvoltării domeniului prin crearea unui hub logistic modern, transmite MIDR.Secretarul de stat de la MIDR, Mircea Păscăluță, a subliniat că sectorul feroviar din R. Moldova trece în prezent printr-o reformare totală, iar asistența tehnică și suportul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate sunt indispensabile în această fază a procesului de dezvoltare.

Participanții la ședință au discutat, de asemenea, despre oportunitatea de a îmbunătăți procesele interne și de audit managerial și implementarea celor mai bune practici în cadrul întreprinderii, inclusiv proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii feroviare, care vor duce la creșterea volumului de mărfuri transportate, dar și la îmbunătățirea conexiunilor regionale și internaționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md