12:57:26 22.05.2019
 
Stiri

Germania a dotat trei spitale raionale din R. Moldova cu dispozitive medicale PERFORMANTE de sute de mii de euro

Social 22.02.2019 09:38 Vizualizări765 Autor: Ziarul National
Germania a dotat trei spitale raionale din R. Moldova cu dispozitive medicale PERFORMANTE de sute de mii de euro Ziuadeazi.md

Spitalele raionale din Edineț, Orhei și Cahul au fost modernizate cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Recent, cele trei instituții au fost dotate cu echipamente și dispozitive medicale performante în valoare de 730 de mii de euro, inclusiv, printre care se numără defibrilatoare cu stimulatore cardiace, dispozitive de monitorizare a stării pacienților, electrocardiografe cu multicanale, ventilatoare de terapie intensivă, echipamente cu ultrasunet etc.

Echipamentul medicat a fost oferit de Germania în cadrul proiectului „Calitatea și Eficiența Serviciilor de Sănătate”, implementat de Agenția germană pentru cooperare internațională (GIZ) în ultimii trei ani.

Bugetul total al proiectului a fost de 3 milioane de euro.

Datorită sprijinului german, au fost fortificate capacitățile resurselor umane în managementul și administrarea serviciilor, gestionarea și planificarea acțiunilor de dezvoltre strategică, prestarea serviciilor medicale și comunicarea eficientă cu pacienții.

Totodată, pentru a eficientiza recuperarea și a reduce perioada de spitalizare a pacienților în cazul intervențiilor chirurgicale, în spitale au fost introduse noi tehnologii prin procedurile chirurgicale laparoscopice minim invazive. În context, au fost elaborate și aplicate trei protocoale naționale de tratament, conform bunelor practici germane.

Spitalele raionale Edineț, Orhei si Cahul oferă servicii medicale spitalicești pentru circa 24% din populația Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md