GALERIE FOTO // Nicolae Botgros, alături de Florin Piersic, la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni de la „Vatra”: „Muzica populară a făcut deja Unirea. Sunteți acasă, în România”


Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, care s-a desfășurat pe 14 și 15 septembrie curent la Complexul etno-cultural „Vatra” din R. Moldova, a reunit mii de cetățeni de pe ambele maluri ale Prutului, dornici să „guste” muzica de calitate și bucatele românești.
Cele circa 150 de ansambluri folclorice care au evoluat pe scenele de la Complexul „Vatra” i-au făcut pe vizitatori să întindă hore, să se prindă în sârbe și să aplaude la scenă deschisă interpreții preferați timp de două zile.
La cei 83 de ani ai săi, marele actor Florin Piersic continuă să facă simțirea românească să vibreze la fiecare apariție publică a sa. Timp de câteva zeci de minute, și sâmbătă și duminică, Piersic i-a amuzat și i-a pus pe gânduri, deopotrivă, pe cei care au ținut să-și asculte și să-l aplaude neapărat în picioare cu poezia sa despre „Limba Română”, dar și cu glumele piperate făcute chiar pe seama sa.
Dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ales că poarte, cu ocazia Festivalului, pantofi cu tricolor și a acompaniat atât artiști din R. Moldova, cât și din România, inclusiv pe Lidia Bejenaru, Irina Loghin, Laura Olteanu, Fuego sau Marius Pop.
„Muzica populară a făcut deja Unirea. Sunteți acasă, în România! Bine ați venit!”, Nicolae Botgros a salutat, de pe scenă, participanții la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni.
La eveniment au participat și primarii mai multor localități de pe ambele maluri ale Prutului care au semnat acorduri de înfrățire, iar sărbătoarea a culminat cu servirea unui tort imens, cu forma României întregite.
Folclorul românesc, „servit” publicului inclusiv de „Plăieșii”, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, „Transilvania”, Surorile Osoianu, „Romanița”, „Doina Ilfovului” etc., s-a „consumat” la pachet cu mici care sfârâiau pe grătare, vin moldovenesc sau fasole cu ciolan, după rețeta din Maramureș.









































































