05:07:09 17.01.2021
 
Stiri

GALERIE FOTO, VIDEO // Loteria Națională a oferit un ajutor de peste 780 de mii de lei la circa 4200 de familii și sistemului de sănătate din R. Moldova

Actualitate 18.05.2020 13:40 Vizualizări1373 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO, VIDEO // Loteria Națională a oferit un ajutor de peste 780 de mii de lei la circa 4200 de familii și sistemului de sănătate din R. Moldova


În jur de 4200 de familii din Republica Moldova au primit ajutor din partea Loteriei Naționale pe perioada stării de urgență. În cadrul campaniei „Stați acasă, noi vă ajutăm”, desfășurată în perioada 17 aprilie – 16 mai, echipa Loteriei a mers prin 41 de sate și a oferit seturi cu produse alimentare de primă necesitate și dezinfectanți pentru vârstnici, persoane cu dizabilități și familii cu mulți copii.

Ajutoarele au ajuns la primării și au fost duse acasă celor care au nevoie de ajutor. În acest scop, Loteria Națională a oferit autorităților locale peste 1100 de litri de carburanți. Majoritatea beneficiarilor spun că aceste pachete alimentare le-au permis să reziste în perioada restricțiilor, când mulți nu puteai nici măcar să iasă din curte.

Campania s-a încheiat în satul Churchi, raionul Orhei. La rugămintea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, echipa Loteriei Naționale a venit cu 200 de seturi de produse alimentare pentru oameni.

„Prietenul se cunoaște la nevoie și salutăm cu mare drag reprezentanții Loteriei Naționale, care au răspuns apelului nostru și au repartizat și pentru enoriașii cu nevoii speciale din vicariatul nostru 200 de pachete alimentare care vor fi împărțite de către preoți pe la casele creștinilor”, a spus Preasfințitului Siluan.

În cadrul campaniei, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor. Echipamentul medical este deja folosit în tratamentul pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19 și care sunt în stare gravă.

Șeful Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a precizat că aparatele de genul celui donat de Loteria Națională sunt cele mai solicitate în prezent pentru tratamentul pacienților în stare gravă. Potrivit lui, echipamentul oferit înseamnă șanse considerabil mai mari pentru mai mulți pacienți de a reveni acasă, la familii, la cei dragi.

Valoarea totală a asistenței oferite de Loteria Națională pentru combaterea coronavirusului COVID-19 este de peste 780 de mii de lei.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md