05:44:55 24.09.2023
Stiri

GALERIE FOTO // Culisele Summitului CPE din R. Moldova: Adevăratele discuții ale liderilor Europei, dincolo de corovul roșu întins la Bulboaca

Actualitate 03.06.2023 14:56 Vizualizări3214 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Culisele Summitului CPE din R. Moldova: Adevăratele discuții ale liderilor Europei, dincolo de corovul roșu întins la Bulboaca FOTO: EPC Moldova
„Poza de familie” de la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene surprinde 49 de șefi de state, premieri și conducători ai UE la Bulboaca, R. Moldova


R. Moldova a organizat cu succes joi, 1 iunie 2023, Summitul Comunității Politice Europene (CPE), cel mai important eveniment organizat vreodată de la Independență încoace, care a adunat aproape toți liderii europeni la Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Tot continentul, dar nu numai, a urmărit în direct cum președinta R. Moldova, Maia Sandu, a întimpinat personal fiecare dintre cei 48 de șefi de stat, premieri și conducători ai Uniunii Europene pe covorul roșu așternut la Castelul Mimi.

După sesiunea plenară a reuniunii, în cadrul căreia au fost ținute câteva discursuri, liderii Europei au făcut o fotografie comună, după care au avut loc ședințe ale grupurilor de lucru și întâlniri, inclusiv bilaterale, ale participanților la summit.

„R. Moldova nu este singură”, „garanțiile de securitate sunt foarte importante nu numai pentru Ucraina, dar și pentru R. Moldova, din cauza agresiunii Rusiei în Ucraina și a potențialei agresiuni în alte zone ale Europei”, iar perspectiva aderării R. Moldova la UE „nu este doar realizabilă, ci un fapt care urmează să fie împlinit”, ni s-a transmis în cadrul evenimentului. Totodată, președinta Maia Sandu a apreciat că acest Summit al Comunității Politice Europene „este o expresie clară a unității, puterii și hotărârii noastre de a acționa împreună ca o singură familie”.

Fotografii au reușit să surprindă interacțiunile dintre liderii momentului în Europa între ședințele oficiale, acolo unde ar fi avut loc adevăratele discuții, dacă îl credem pe șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, potrivit căruia cele mai importante lucruri nu sunt abordate, de obicei, în fața microfoanelor și pe la ședințele oficiale, ci pe holuri.

Ziarul NAȚIONAL vă propune o galerie foto de la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, care a avut loc pe 1 iunie 2023 la Castelul Mimi de la Bulboaca, R. Moldova:Foto: Summitul EPC 2023 în R. Moldova

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Bravo ! 04.06.2023 12:33

A fost un eveniment de amploare, posibil de cotitura! Multumesc Presedintelui Maia Sandu și echipelor, care au organizat și au asigurat acest Summit !

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md