03:40:08 25.07.2024
Stiri

Volodimir Zelenski, la Bulboaca: „Ucraina este gata să fie în NATO, așteptăm doar confirmarea. Granțiile de securitate sunt importante nu doar pentru Ucraina, ci și pentru R. Moldova, pentru că Rusia și-ar dori să atace și alte zone din Europa”

Actualitate 01.06.2023 10:26 Vizualizări1789 Autor: Ziarul National
Volodimir Zelenski, la Bulboaca: „Ucraina este gata să fie în NATO, așteptăm doar confirmarea. Granțiile de securitate sunt importante nu doar pentru Ucraina, ci și pentru R. Moldova, pentru că Rusia și-ar dori să atace și alte zone din Europa” Summitul EPC 2023 în Moldova


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat pentru prima dată în R. Moldova după declanșarea de către Federația Rusă a războiului în statul vecin, a mulțumit cetățenilor R. Moldova pentru că au găzduit refugiații ucraineni.

„Nu este simplu să vii în R. Moldova, dar acesta este mesajul ucrainenilor noștri – susținem cu adevărat R. Moldova, poporul moldovenesc, așadar: Salut, Moldova! Suntem foarte fericiți să mergem istoric împreună, umăr la umăr, de aceea mulțumim poporului vostru. În primul rând, pentru că ați găzduit toți oamenii noștri, toți refugiații, încă din primele zile ale războiului, pe scară largă. Nu vom uita asta niciodată!”, a declarat liderul ucrainean în debutul Summitului Comunității Politice Europene care are loc astăzi la Buboaca, raionul Anenii Noi, după o întrevedere tete-a-tete cu președinta Maia Sandu.

Volodimir Zelenski a subliniat că „viitorul nostru” comun în Uniunea Europeană este „foarte important”.

„Ucraina este gata să fie în NATO, așteptăm doar confirmarea. Cred că garanțiile de securitate sunt foarte importante, nu numai pentru Ucraina, dar și pentru vecinii noștri, pentru R, Moldova, din cauza agresiunii Rusiei în Ucraina și a potențialei agresiuni în alte zone ale Europei”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a adăugat că războiul se va încheia doar atunci când ucrainenii vor învinge sau când Rusia va părăsi teritoriile ocupate.

„Până la victoria noastră. Când vom câştiga acest război se va încheia. Sau Rusia îl poate opri mai devreme. Poate să părăsească teritoriul nostru”, a răspuns Zelenski la întrebarea când se va încheia războiul.

Președinta Maia Sandu a punctat, la rândul său, că Ucraina, care luptă pentru a se apăra de agresiunea militară rusească, ține și R. Moldova în siguranță.

„R. Moldova respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. R. Moldova susține formula de pace propusă de Ucraina și susține inițiativa creării unui Tribunal Internațional Special pentru judecarea crimelor de agresiune din Ucraina”, a afirmat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md