04:16:17 11.04.2021
 
Stiri

FOTO, VIDEO // Primele doze de VACCIN anti-COVID, donate de România, au ajuns în Republica Moldova cu un elicopter SMURD: „Aceste vaccinuri sosesc la momentul oportun, când asistăm la o creștere dramatică a cazurilor de infectare cu COVID-19''

Actualitate 27.02.2021 17:06 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Primele doze de VACCIN anti-COVID, donate de România, au ajuns în Republica Moldova cu un elicopter SMURD: „Aceste vaccinuri sosesc la momentul oportun, când asistăm la o creștere dramatică a cazurilor de infectare cu COVID-19''


R. Moldova a recepționat astăzi primele doze de vaccin anti-COVID-19 cu care urmează a fi vaccinat personalul medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia.

Este vorba despre un prim lot de 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca donat de Guvernul României către Republica Moldova.

Elicopterul SMURD cu vaccinurile la bord a aterizat astăzi la Chișinău și a fost întâmpinat de către președintele Maia Sandu, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Aceasta este prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin din donația promisă de România pentru cetățenii R. Moldova.

„Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană! Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare'', a declarat Maia Sandu.

„Prin acest prim lot de vaccin, România demonstrează o dată în plus seriozitate și angajament față de Republica Moldova și cetățenii săi. Îndeplinim astfel, promisiunea făcută de președintele României, Klaus Iohannis, la 29 decembrie 2020, iar aceste vaccinuri sosesc la momentul oportun, când asistăm la o creștere dramatică a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Vaccinurile sunt destinate personalului medical din prima linie și suntem convinși că vor contribui în mod semnificativ la însănătoșirea sistemului medical, oferind speranță cetățenilor Republicii Moldova. Acest vaccin este primul care ajunge in Republica Moldova, iar gestul generos și dezinteresat al României contribuie inclusiv la substanțierea Parteneriatului Strategic pentru susținerea parcursului european'', a declarat Ambasadorul Daniel Ioniță.

La rândul său, Peter Michalko a subliniat că România a arătat de multe ori susținere și solidaritate în momente speciale pentru R. Moldova.

„E un moment istoric, pentru că acest vaccin a putut să ajungă aici. UE va continua să susțină Republica Moldova și va fi adus și lotul prin platforma COVAX. Vom ieși împreună din această pandemie”, a spus diplomatul european.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a afirmat că repartizarea vaccinului va avea loc începând cu ziua de luni.

„Vă asigurăm, doamna președintă, că vom utiliza vaccinul conform planului aprobat, fiecare doză va fi administrată cu grijă și primii vor fi vaccinați medicii. Vor fi 117 centre de vaccinare în această primă etapă, amenajate în spitale și centrele de sănătate. Vom oferi din acest lot vaccinuri și cadrelor medicale din stânga Nistrului. Acest lot este suficient pentru lucărtorii medicali din prima linie, aproximativ 9 mii de lucrători medicali", a declarat secretarul de stat.

Potrivit Tatianei Zatîc, vaccinurile vor fi păstrate în depozitele Agenției Naționale de Sănătate Publică, care are capacități de asigurare a lanțului rece.

„Urmează să primim și 24 de mii de doze de vaccin Pfizer. Obiectivul nostru e să vaccinăm 70% din populație”, a conchis secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Miticu Mitica 27.02.2021 20:39

Asa sa dea Dzeu sa fie vaccinate personalul medical, nu asa zisii români de interes gen Chicu mizerabilul. Lui Dodon ii uram sa fie sanatos cu Sputnik si sa nu ajunga pe luna cu el, arza'lar focu' iadulului de mizerie soiuzista. Conserva !!! Moaste !!! La muzeu cu el si PSRM

ion 27.02.2021 20:49

ROMANIA, MULTUMIM!!!

Medical-Grup 27.02.2021 23:07

Vom începe comentariul cu ştirea că Albania, care e o ţară cu populaţie şi dimensiuni ca Moldova, încă în august 2020 a contractat cu producătorii cumpărarea a 500 000 de vaccinuri. La mijlocul lunii februarie deja avea primite 160 000 vacciruri. Iar Moldova nu a contractat cu nimeni, pentru că cu Dodon şicu Chicu nicio persoană responsabilă din occident, nu a dorit să aibă vreo relaţie. Iar în bugetul anului 2021 guvernul criminal a lui Chicu n-a prevăzut niciun ban pentru vaccinuri. Cu venirea M. Sandu în fruntea Ţării, situaţia e cu totul alta, factorii de decizie occidentali o respectă şi o i-au în seamă. Ca urmare, azi Moldova a primit 21600 vaccinuri din România, iar peste câteva zile va mai primi încă 14000 din occident. Deci, situaţia se schimbă şi occidentalii, nemaivorbind de România, s-au întors cu faţa la Moldova. Aşa să ne ajute Dumnezeu pe noi, dar şi pe Doamna M. Sandu.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md