06:18:32 17.04.2024
Stiri

FOTO // Profesorul universitar Tudorel Toader, distins cu titlul onorific de „Doctor Honoris Causa” de către Universitatea de Stat din Moldova

Actualitate 20.02.2024 16:27 Vizualizări845 Autor: Ziarul National
FOTO // Profesorul universitar Tudorel Toader, distins cu titlul onorific de „Doctor Honoris Causa” de către Universitatea de Stat din Moldova


Senatul Universității de Stat din Moldova (USM) a conferit titlul onorific „Doctor Honoris Causa” profesorului universitar Tudorel Toader, doctor în drept, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), România. Titlul onorific a fost înmânat astăzi, 20 februarie, în cadrul ședinței Senatului USM.

Ședința solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov, care a menționat bunele relații de colaborare dintre instituția pe care o conduce și UAIC, parteneriate care s-au dezvoltat inclusiv datorită implicării rectorului Tudorel Toader.

„Această distincție reprezintă recunoașterea de către USM a meritelor deosebite ale dr. Tudorel Toader, teoretician și practician de marcă al Științelor penale, personalitate care a contribuit şi contribuie în mod semnificativ la formarea a zeci de generaţii de profesioniști ai dreptului românesc”, a menționat Șarov.

Potrivit lui rectorului Șarov, profesorul Tudorel Toader a înfiinţat Elsa Moldova, Patrulaterul Facultăţilor de Drept din Iaşi – Chişinău – Bălţi şi Cahul, competiţie ştiinşifică, sportivă şi culturală între studenţii celor patru facultăţi. „În calitate de rector al UAIC, profesorul a susţinut promovarea studiilor pentru diplomele duble, precum şi înfiinţarea de noi specializări universitare, la extensiile pe care UAIC le are la Universitatea de Stat din Moldova și la alte instituții de învățământ superior din republică”, a completat Igor Șarov.

Dr. Tudorel Toader și-a exprimat, la rândul său, recunoștința senatorilor USM pentru acordarea acestei înalte distincții academice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md