13:48:43 03.10.2023
Stiri

FOTO // Panoul RUȘINII la Bălți. Orașul a fost împânzit de afișe cu fotografiile judecătorilor care au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți

Actualitate 15.01.2022 15:02 Vizualizări3188 Autor: Ziarul National
FOTO // Panoul RUȘINII la Bălți. Orașul a fost împânzit de afișe cu fotografiile judecătorilor care au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți


Judecătorii care au decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în turul doi al alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți, au fost incluși pe "panoul rușinii". Afișe cu fotografiile magistraților, care sunt acuzați că le-au "furat" bălțenilor votul și șansa la o viață mai bună, au apărut peste tot în oraș.

Mai exact, pe panoul rușinii, a fost inclusă judecătoarea de la Judecătoria Bălți, Natalia Costaș, cea care a dat citire hotărârii prin care Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți a fost obligat să anuleze înregistrarea candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, pentru funcția de primar, scrie Tribuna.md, care a publicat mai multe poze.

De asemenea, pe panou este și președintele Curții de Apel Bălți, Ion Talpa, despre care s-a scris că i-ar fi amenințat pe judecătorii subalterni cu dosare penale, dacă nu o vor exclude pe Marina Tauber din cursa electorală. Mai exact, este vorba despre magistrații Stela Procopciuc, Dumitru Corolevschi și Diana Stănilă de la Curtea de Apel Bălți, care, într-un final, a decis să mențină decizia primei instanţe privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălţi.

Pe panoul rușinii figurează și Sergiu Munteanu, șeful interimar al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, care a fost acuzat de presiune asupra candidatului Marina Tauber și a activiștilor Partidului „ȘOR” din Bălți, cu scopul de a acumula probe privind eliminarea din cursă a Marinei Tauber.

Amintim că Marina Tauber, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, a fost exclusă din cursa electorală cu câteva minute înainte de deschiderea secțiilor de votare pentru turul doi al alegerilor locale noi, din 5 decembrie. Motivul invocat de membrii Comisiei Electorale Centrale, care primii au cerut excluderea lui Tauber din cursă, constă în nedeclararea cheltuielilor pentru mâncarea activiștilor. De partea cealaltă, reprezentanții formațiunii au spus că legislația nu prevede raportarea unor astfel de cheltuieli.

În primul tur de scrutin, din 21 noiembrie, Marina Tauber, a câștigat detașat, acumulând aproximativ 50 de la sută din sufragii.

Bălțenii au acuzat de mai multe ori guvernarea că le-a furat votul, dreptul de a-și alege singuri primarul și șansa la o viață mai bună. De asemenea, bălțenii au ieșit, de câteva ori, în număr mare la proteste ca să-și apere voturile și ca să ceară anularea „scrutinului nelegitim” din 19 decembrie, în urma căruia a fost ales primar de Bălți Nicolae Grigorișin, contracandidatul Marinei Tauber.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md