11:09:50 19.05.2022
Stiri

FOTO // Echipa lui Ilan Șor continuă să construiască drumuri în raionul Orhei. La Furceni și Brănești au fost INAUGURATE două porțiuni de drumuri

Actualitate 18.01.2022 12:01 Vizualizări2127 Autor: Ziarul National
FOTO // Echipa lui Ilan Șor continuă să construiască drumuri în raionul Orhei. La Furceni și Brănești au fost INAUGURATE două porțiuni de drumuri


Bucurie mare pentru locuitorii satelor Furceni și Brănești din comuna Ivancea, raionul Orhei. Echipa Ilan Șor din raion a inaugurat două porțiuni de drum betonate, care, până nu demult, le dădea mari bătăi de cap localnicilor, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

Locuitorii din localitățile respective sunt foarte mulțumiți că au parte de drum bun, după ani în șir de așteptare. „Ne bucurăm că ne-a fost reparat drumul. Îi mulțumim dlui Șor, care ne-a ajutat la repararea acestui drum. Să-i ajute Dumnezeu să facă tot ce și-a pus în plan”, a menționat o locuitoare a satului Furceni.

„Până nu demult, nu era chip de mers nici cu mașina, nici cu căruța. Mulțumim tuturor celor care au făcut acest drum. Acum este foarte bine. Putem merge pe el și în transport, și pe jos, și ziua și pe întuneric. Să țină cât mai mult timp”, a afirmat un bărbat din satul Furceni.

„Au trecut vreo 40 de ani de când mi-am construit casă aici și vă spun sincer, după orice ploaie torențială, pe acest drum, se forma o râpă adâncă. Suntem foarte recunoscători că s-a reparat acest drum și că măcar la bătrânețe vom merge pe un drum bun”, a spus o pensionară din satul Brănești.

Primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor, localitate din care fac parte satele Furceni și Brănești, a spus că pentru renovarea acestor drumuri s-au cheltuit câteva sute de mii de lei. Banii au fost alocați din bugetul Primăriei, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”. „Am luat decizia să betonăm aceste drumuri, pentru că o altă soluție nu exista. Drumurile erau foarte deteriorate. În urma ploilor abundente, practic nu a mai rămas nimic din ele. Intenționăm să reparăm și celelalte drumuri. Lucrările au durat o lună și jumătate. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat și că am reușit să rezolvăm aceste probleme serioase”, a menționat primarul Boris Ochișor.

Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, în satele din comuna Ivancea au fost lansate cele mai importante proiecte implementate de echipa Partidului „ȘOR”, cum ar fi construirea terenurilor de joacă, iluminatul stradal și magazinele sociale. Toate astea demonstrează că, pentru echipa Partidului „ȘOR”, comuna Ivancea este una dintre cele mai importante, cu perspectivă, în care vor fi continuate investițiile pentru dezvoltarea acesteia.

„Mă bucur că am reușit să finalizăm un alt proiect important – construirea acestor porțiuni de drum. Vom prelua experiența de a betona drumurile, în special cele care sunt în pantă, și nu de a le asfalta, deoarece este cea mai bună soluție, care îi oferă drumului o durabilitate mult mai mare. Și întreținerea drumurilor de beton este mai puțin costisitoare decât drumurile asfaltate. Vă spun toate astea pentru ca să înțelegeți cât de important este ca banul public să fie gestionat cum se cuvine”, a spus Dinu Țurcanu.

Un alt proiect mare, pe care președintele raionului vrea să-l dezvolte la Orhei se referă la dezvoltarea turismului rural. „Potențialul comunelor Ivancea și Trebujeni este unul foarte mare și trebuie să profităm de asta. Iar satele Furceni și Brănești vor facilita accesul turiștilor în această zonă. Eu vă rog doar să aveți încredere în noi. Atât la Consiliul Raional Orhei, cât și în echipa lui Ilan Șor se muncește foarte mult”, a precizat Dinu Țurcanu.

La rândul său, deputatul și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a menționat că, în pofida provocărilor și piedicilor care i se pun, echipa formațiunii din care face parte va continua să lupte pentru binele oamenilor. „Vă felicit cu ocazia inaugurării acestor proiecte importante. Experiența legată de tehnologia privind betonarea drumurilor am împrumutat-o de la SUA. Suntem convinși că drumurile vor fi de durată. De asemenea, vă mulțumesc pentru susținerea acordată echipei noastre, din 2015 și până în prezent. Principalul principiu al formațiunii noastre este grija față de oameni. Vom continua să îndeplinim tot ce am promis. Cu pași rapizi, comuna Ivancea devine din ce în ce mai frumoasă și mai confortabilă. Este important să ținem minte că suntem o familie unită”, a menționat Marina Tauber.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îi felicită pe locuitorii satelor Furceni și Brănești cu ocazia construirii celor două drumuri. „Vremuri bune înseamnă nu vorbe goale și circ televizat, ci drumuri normale pentru oameni, lumină pe străzi, siguranță pentru copii, bunăstare pentru bătrâni și încredere în ziua de mâine. Partidul „ȘOR” crede în fapte concrete. Acesta este principiul după care ne ghidăm. Îi felicit pe locuitorii satelor Furceni și Brănești din comuna Ivancea, raionul Orhei, pentru că am construit două drumuri și am rezolvat o problemă majoră. Le mulțumesc oamenilor pentru încredere și susținere. Promitem să lucrăm în continuare pentru ei”, a dat asigurări Ilan Șor, potrivit comunicatului de presă al formațiunii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md