05:06:35 23.08.2019
 
Stiri

FOTO // Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Dondușeni, construită prin contribuția Guvernului României și enoriașilor români, a fost inaugurată

Știri 24.09.2018 14:20 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National
FOTO // Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Dondușeni, construită prin contribuția Guvernului României și enoriașilor români, a fost inaugurată

În anul 2009 s-a pus piatra de temelie, iar ieri a fost inaugurată. Este vorba de Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Dondușeni, care a fost construită cu suportul statului român, dar și din donații de la credincioși din peste 500 de parohii din România.

La eveniment au participat ministrul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), Natalia-Elena Intotero, ierarhi, demnitari și reprezentanți ai autorităților din R. Moldova și România, precum și aproape 2 000 de enoriași.

„Târnosirea acestui nou lăcaș de cult este un moment de mare bucurie duhovnicească ce a fost posibil inclusiv prin contribuția statului român și a credincioșilor din România. MRP și Secretariatul de Stat pentru Culte au asigurat 30% din fondurile necesare, iar peste 60% din fonduri au provenit din donații de la credincioși din peste 500 de parohii din România. Guvernul român sprijină păstrarea culturii, spiritualității și identității culturale a R. Moldova, precum și parcursul său european” a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

La sfințirea bisericii au fost prezenți Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, ministrul Culturii din R. Moldova, Monica Babuc, președinții raioanelor Dondușeni și Criuleni, primarii localităților Dondușeni (R. Moldova) și Miroslava (România), precum și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului.

Parohia Ortodoxă Română din Dondușeni a luat ființă în anul 2007 și face parte din Mitropolia Basarabiei, din cadrul Patriarhiei Române.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md