22:19:15 18.02.2020
 
Stiri

FOTO // Autoritățile din România și R. Moldova au lansat un nou Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare: Acesta va funcționa la Cahul și va deservi inclusiv raioanele Cantemir și Taraclia

Social 08.09.2019 18:25 Vizualizări2121 Autor: Ziarul National
FOTO // Autoritățile din România și R. Moldova au lansat un nou Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare: Acesta va funcționa la Cahul și va deservi inclusiv raioanele Cantemir și Taraclia


Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare SUD (SMURD) a fost lansat astăzi la Cahul, cu sprijinul autorităților din România.

SMURD-ul de la Cahul va deservi situațiile de urgență inclusiv din raioanele Cantemir și Taraclia, iar echipele de intrvenție vor ajunge mai rapid la destinație pentru a le oferi ajutor oamenilor aflați în dificultate.

Serviciul integrează toate serviciile de urgență într-o singură unitate, fiind vorba de medici, pompieri și salvatori.

„Ce poate fi mai concret decât un proiect precum SMURD SUD, care va deservi trei raioane din sudul Republicii Moldova - Cahul, Cantemir și Taraclia, urmând a contribui nemijlocit la creșterea nivelului de eficiență și reducere a timpilor de reacție, prin implementarea unei abordări integrate a situațiilor de urgență în spiritul unii cooperări interinstituționale loiale și efeciente?”, a spus la ceremonia de lansare a SMURD SUD, ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Prezent la eveniment, secretarul de stat din România, doctorul Raed Arafat, a sublinia că experiența Republicii Moldova este un exemplu demn de urmat.În cei cinci ani de la lansarea SMURD-ului în R. Moldova, au fost efectuate peste 13 000 de intervenții terestre pe teritoriul republicii și 57 de intervenții aeromedicale ale elicopterelor SMURD din România.

Recent, premierul Maia Sandu și Raed Arafat au discutat la Chișinău despre lansarea proiectului SMURD-2 în R. Moldova, o continuare a celui inițiat acum cinci ani în stânga Prutului, care presupune îmbunătățirea infrastructurii SMURD și creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor.

SMURD-2 prevede o serie de măsuri, inclusiv reconstrucția și operaționalizarea a două puncte de operare SMURD în localitățile Ungheni și Cantemir, precum și construcția a patru platforme autorizate de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale la Chișinău, Bălți și Cahul.

Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, grant oferit de Comisia Europeană pentru implementarea acestuia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md