10:56:02 21.02.2024
Stiri

FOTO // Au fost DEMASCAȚI fanii echipei Partizan Belgrad, cărora autoritățile le-au INTERZIS accesul în R. Moldova. Șase dintre aceștia sunt membri ai unei grupări EXTREMISTE pro-Putin din Serbia. Liderul grupării a fost reținut la Belgrad

Actualitate 20.02.2023 12:39 Vizualizări20304 Autor: Ziarul National
FOTO // Au fost DEMASCAȚI fanii echipei Partizan Belgrad, cărora autoritățile le-au INTERZIS accesul în R. Moldova. Șase dintre aceștia sunt membri ai unei grupări EXTREMISTE pro-Putin din Serbia. Liderul grupării a fost reținut la Belgrad deschide.md


Cel puțin șase dintre cei 12 fani sârbi ai echipei de fotbal Partizan Belgrad, cărora le-a fost interzisă intrarea în R. Moldova, fac parte din gruparea extremistă prorusă „Patrula Populară”, care a organizat săptămânile trecute proteste în Serbia și a instigat la o lovitură de stat.

Potrivit surselor Deschide.MD, este vorba despre cetățenii sârbi Vignjevic Dusan, Ruman Branislav, Kovacevic Vuc, Tasevski Dorde, Miljkovic Dusan și Radisavljevic Uros.

Citește și: Un deputat PAS susține că diversioniști din Serbia urmau să ajungă la Chișinău ca parte a galeriei unei echipe de fotbal ce are programat un meci cu „Sheriff” Tiraspol

Unul dintre ei, Vignjevic Dusan, a postat pe pagina sa de Facebook o poză de pe Aeroportul Internațional din Chișinău, la care a scris „Државни непријатељи Молдавије #1” (dușmanii de stat nr.1 ai Moldovei).

Unul dintre prietenii lui a comentat „И КИШЊЕВ ЋЕ ЈЕДНЕ НОЋИ У ЧЕТНИЧКЕ РУКЕ ДОЋИ!!!” (și Chișinău va cădea într-o noapte în mâinile cetnicilor).

Citește și: Meciul dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad se va juca cu porțile ÎNCHISE, la recomandarea SIS. Echipa din Tiraspol va returna BANII celor care au procurat bilete

CITIȚI și Grup de BOXERI din Muntenegru, interzis în R. Moldova din motive de securitate: Explicația Poliției de Frontieră

Cetnicii au fost o mișcare paramilitară regalistă. În secolul XIX, aceștia participau la lupta armată de partizani a popoarelor slave din Peninsula Balcanică împotriva otomanilor. De asemenea, numele „cetnic” a fost folosit de unele grupuri de gherilă care au acționat la începutul secolului XX. În timpurile moderne, numele de „cetnici” este asociat cu sârbii și muntenegrenii din Iugoslavia.

CITIȚI și VIDEO // Serghei Lavrov spune DESCHIS că guvernarea de la Chișinău trebuie SCHIMBATĂ, după ce Maia Sandu a acuzat Rusia că ar pune la cale „o lovitură de stat”. „Acești politicieni nu reprezintă interesele poporului R. Moldova”

În fotografie se mai vede cum „microbiștii” sârbi arborau un simbol folosit de extremiștii din „Patrula Populară”. Pe acesta este reprezentată harta Kosovo, peste care este imprimat drapelul Serbiei și scris „нема предаје” (nu renunțăm).

Cu același simbol s-a afișat în repetate rânduri liderul mișcării de extremă dreaptă, Damian Knejevici.

„Patrula Populară” susține invazia rusă în Ucraina și se ocupă activ cu persecutarea migranților ucraineni în Serbia. Knejevici recunoaște și legăturile sale cu gruparea Wagner a lui Evgheni Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”. În luna decembrie 2022, acesta a vizitat centrul organizației paramilitare din Sankt Petersburg, oferind în dar drapelul Serbiei, care era folosit anterior în cadrul manifestațiilor de la Belgrad în susținerea războiului Rusiei în Ucraina.

Lunea trecută, președinta Maia Sandu a declarat că planul Rusiei pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Aceeași sursă a precizat că materialele recepționate de la parteneri, inclusiv cele la care a făcut referire președintele ucrainean Volodimir Zelnski, conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegrului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md