07:29:40 24.05.2024
Stiri

FOTO // A doua expoziție de artă plastică „Art Safari”, care e finanțată de DRRM, inaugurată la Castel Mimi

Actualitate 06.06.2023 11:59 Vizualizări1067 Autor: Ziarul National
FOTO // A doua expoziție de artă plastică „Art Safari”, care e finanțată de DRRM, inaugurată la Castel Mimi


A doua ediție a expoziției de artă plastică „Art Safari” în R. Moldova a avut vernisajul luni-seară, 5 iunie, la Castelul Mimi de la Bulboaca, raionul Anenii Noi.

La eveniment au participat Ambasadorul României la Chișinău, E.S Cristian-Leon Turcanu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, directorului adjunct al Institutului Cultural Român din Chișinău, Narcis Afrasinei, și președinta Fundației „Constantin Mimi”, Cristina Frolov.

Citește și: Tablourile care au creat istoria artei în România vor putea fi admirate de publicul din R. Moldova la Castel Mimi, în cadrul vernisajului „Art Safari”. Intrarea la expoziție este GRATUITĂ, grație suportului oferit de DRRM


Intitulată „Femei din arta românească”, expoziția este o celebrare a vieții și a creației femeilor care au îmbogățit arta românească modernă și contemporană și reprezintă o oportunitate pentru publicul din R. Moldova să descopere o parte importantă din patrimoniul cultural al țării.

Cele peste 20 de tablouri ale artistelor românce care au pus România pe harta culturală europeană în epoca interbelică, prezentate publicului la Castelul Mimi, pot fi admirate începând de astăzi, 6 iunie, până pe 15 iunie 2023.

Expoziția de artă plastică românească „Art Safari”, organizată de Fundația Constantin Mimi, este finanțată de DRRM, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Ministerul Culturii al R. Moldova, Ambasada României în Republica Moldova și Castelul Mimi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md