22:12:38 18.06.2021
 
Stiri

Fostă ministră a Justiției, despre rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 de milioane de dolari”

Actualitate 11.07.2020 10:28 Vizualizări2734 Autor: Ziarul National
Fostă ministră a Justiției, despre rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 de milioane de dolari”


„Vreți să vedeți cum mai zboară un miliard de dolari din R. Moldova? Urmăriți acțiunile lui Dodon”. Îndemnul vine de la fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, după acțiunile de ieri ale guvernării privind solicitarea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

„Agenția Proprietății Publice (APP) anunță că a reziliat contractul de concesiune a aeroportului, lucru care, conform contractului, nu este atât de simplu de realizat. Nerespectarea prevederilor legale și contractuale va slăbi poziția R. Moldova în arbitraj. Acest fapt poate duce la achitarea unei despăgubiri aproape egale cu miliardul furat din sistemul bancar”, a scris Stamate pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Olesei Stamate, R. Moldova nu are suficientă expertiză disponibilă în republică care să acopere toate necesitățile statului în arbitraj internațional. Asta pentru că, amintește Stamate, „după declarații iresponsabile la adresa „Avia Invest” și după ce ultima a acționat R. Moldova în arbitrajul internațional”, autoritățile au schimbat regulamentul, astfel încât avocații și birourile de avocați străine nu vor mai avea dreptul de a reprezenta interesele R. Moldova în instituțiile de arbitraj.

Aceasta mai spune că președintele Dodon „face fel și chip ca Moldova să piardă în arbitrajul internațional inițiat de „Avia Invest”, cu o pretenție de cca 900 de milioane de dolari. Să fie foarte clar”.

„Acțiunea de ieri a APP nu face decît să pună gaz pe foc în cauza arbitrală, și să scadă șansele țării noastre să evite achitarea unei despăgubiri aproape egale cu miliardul furat din sistemul bancar”.

De menționat că vineri compania „Avia Invest” a primit o notificare de la APP despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare. „Avia Invest” a catalogat acțiunea drept „o nouă tentativă de a executa comenzile guvernării și personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț”. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și poate fi realizată doar prin intermediul instanțelor de judecată, a anunțat ieri „Avia Invest”. Anterior, concesionarul a anunțat că atacă R. Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional și cere Guvernului să îi achite despăgubiri de 885 de milioane de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tache Bârcă 12.07.2020 09:52

Măi oameni buni! Câte decenii ar nai trebui să curgă pe Bâc, ca să înțelegem că nu există "ministră", "ginecoloagă"... "Cimitir central armenesc"...? Incompetență elementară, lene de a deschide dicționarul, de a te informa? Dacă tot mergem pe calea sex-ului (feminin, masculin), ar trebui să scriem și moașă-moș?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md