22:22:02 05.08.2025
Stiri

File de merlucius cu sos L’ AIOLI

Social 04.12.2014 13:20 Vizualizări2005
File de merlucius cu sos L’ AIOLI sursa: google.ro

Astazi, Biserica din R. Moldova prăznuiește Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și este dezlegare la pește. Deci puteți prepara pentru cei dragi ceva deosebit.

Cantități:

1 kg merlucius

sare

1 lămaie

piper roșu

sos L’AIOLI:

250 gr maioneză

5 căței usturoi

garnitură:

cartofi

morcovi

pătrunjel verde

Fileul de pește se va porționa, se condimentează cu sare, piper roșu, zeamă de lămâie, se adaugă puțin unt, se așază într-un vas, se acoperă și se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prăji și în ulei, dar trebuie să treceți peștele prin făină. Când peștele este gata se adaugă peste el sosul AIOLI format din maioneza în care am încorporat usturoiul pisat.

Se servește cu garnitură din cartofi tăiați cuburi și morcovi fierți în abur cu adaos de unt, sare și pătrunjel tăiat fin.

Poftă mare!

Sursa: bucataria.ro

Autor:
Top stiri

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte