16:44:44 18.05.2024
Stiri

Filat explică ce DIFERENȚĂ este între el și Voronin

Politică 17.07.2013 09:53 Vizualizări1566 Autor: Ziarul National
Filat explică ce DIFERENȚĂ este între el și Voronin


Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, recunoaște că, după demiterea Guvernului condus de el, au fost discuții cu comuniștii vis-a-vis de eventualitatea organizării alegerilor anticipate, dar în final s-a ajuns la un compromis rezonabil cu Partidul Democrat și liberalii reformatori.

„Eu nu am avut situația să cedez, ci să aleg. Dacă alegeam pentru mine, atunci mergeam în alegeri anticipate. Noi am ales altceva și ne-am gândit la interesul Republicii Moldova. S-au discutat multe cu PCRM, dar puțin s-a realizat. Ei voiau alegeri anticipate în iulie-august, așa sunt ei grăbiți mereu. Cel mai important e că s-a găsit un compromis rezonabil și astfel oferim timp Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Potrivit președintelui PLDM, nu poți ajunge la o înțelegere cu PCRM, deoarece obiectivele lor sunt total diferite. „Ei din 2010 tot vor alegeri anticipate, dar eu am spus de mai multe ori că trebuie să ducem acest mandat până la sfârșit. Din 2009, am avut cinci scrutine și trei crize politice mari (inclusiv nealegerea președintelui țării, demiterea Guvernului - n.r.) și nu are cum să fie oportune alegerile anticipate”, a adăugat Filat.

Sursa citată îi așteaptă pe comuniști să fie într-o opoziție în interesul Republicii Moldova și să nu fie distructivi, retrograzi și ancorați în anul 1917. „Dincolo de lupta politică, mai e nevoie de un vot consolidat  în ceea ce privește integrarea în Uniunea Europeană. Țara nu trebuie de pus în situația să oscileze între Uniunea vamală euro-asiatică, unde încă nimic nu e formalizat, și Uniunea Europeană, așa cum o fac comuniștii. Noi nu suntem conjuncturiști și punem interesele de partid în față, așa cum fac comuniștii”, a explicat Filat.

Amintim că liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat zilele trecute că în luna mai curent s-a ajuns la o înțelegere cu PLDM și PD în ceea ce privește organizarea de alegeri anticipate, doar că Filat s-a răzgândit în ultimul moment.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md