02:40:20 27.02.2024
Stiri

Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone

Actualitate 04.12.2023 09:29 Vizualizări742 Autor: Ziarul National
Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone Profimedia


Fiica mai mică a președintelui Vladimir Putin, Katerina Tihonova, este implicată în eforturile Rusiei de a crea legături puternice cu Africa, oferind expertiză digitală, relatează Bloomberg.

Fiica cea mică a lui Putin face bani din afaceri în Africa și din producția de drone, iar președintele rus o ajută să se impună pe piață.

Tihonova este foarte implicată în dezvoltarea relațiilor cu Africa, oferind expertiză digitală, după un plan propriu de afaceri.

30 de oficiali africani au primit invitații la Moscova luna viitoare pentru a se întâlni cu investitori și specialiști ruși în IT care furnizează servicii digitale ce vizează îmbunătățirea administrației.

Tihonova conduce Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală (NIDF), mai cunoscută sub numele de Innopraktika, ce oferă sprijin pentru acest proiect.

Bloomberg notează că influența lui Putin crește în Africa, Kremlinul încearcând să-și consolideze legăturile cu națiunile din Sudul Global pentru a compensa efectele sancțiunilor europene și americane legate de războiul Rusiei din Ucraina, potrivit pravda.com.ua, citată de Newsweek.

Prin promovarea expertizei sale digitale în dierite domenii, de la securitatea cibernetică la serviciile publice și votul electronic, Rusia poate câștiga un avantaj în competiția cu China, SUA și Uniunea Europeană pentru influența pe continent.

Totodată, fundația fiicei lui Putin cumpără acțiuni la cel mai mare producător de UAV din Rusia.

Practic, Tihonova, a devenit coproprietar al celui mai mare producător rus de UAV, după ce NIDF a cumpărat un pachet de 10% din grupul de companii Geoscan, ce produce drone pentru avioane civile și software pentru prelucrarea datelor foto.

În prezent, Alexei Semionov, șeful Geoscan, deține 87,5% din companie, alte 2,5% sunt controlate de CEO-ul Geoscan Alexei Iurețki.

Ucraina a impus sancțiuni împotriva Geoscan la începutul lunii iulie 2023 din cauza declarației lui Andrei Nazarov, prim-ministrul Republicii Bashkortostan, potrivit căreia dronele pentru războiul din Ucraina vor fi create la instalațiile Geoscan-Ufa.

Geoscan-Ufa a făcut parte din grupul de companii Geoscan până în iulie 2022, dar Semionov a vândut 40% din companie lui Vener Mirzaianov, CEO al Ural-Trading, care deținea restul de 60%.

Compania Ural-Trading este angajată în numeroase activități, de la evaluare imobiliară, la comerț cu bere și carne, însă producția de drone nu este trecută în profilul său, potrivit pravda.com.ua.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a cerut creșterea producției de drone.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md