07:16:23 19.06.2024
Stiri

Felicia Iordachi de la Liceul „Orizont”, premiată în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Los Angeles

Actualitate 20.05.2024 10:40 Vizualizări3167 Autor: Ziarul National
Felicia Iordachi de la Liceul „Orizont”, premiată în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Los Angeles MEC


Felicia Iordachi, elevă la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău, a obținut locul 4, în valoare de 500 de dolari, în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF, desfășurat în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii, în perioada 11 - 17 mai curent.

Premianta noastră a concurat la categoria Științe Biomedicale și de Sănătate cu proiectul „The Identification of a Potential Novel Breast Cancer Biomarker Through Hypomethylation Analysis at Transcription Ending Site (TES)”.Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF întrunește elevi din clasele gimnaziale și liceale, finaliști ai etapelor naționale/ regionale, care au realizat proiecte de cercetare înscrise la una din cele 22 de categorii tematice din domeniile științelor exacte.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la ediția din acest an a competiției au participat peste 2 000 de tineri cercetători din circa 70 de țări din întreaga lume.Republica Moldova a fost reprezentată de doi elevi și un membru al Consiliului de Coordonare a Concursului Național de Științe şi Inginerie „Mold SEF”.

Cel de-al doilea elev care a reprezentat R. Moldova este Bogdan Pisarenco, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, cu proiectul „Adjustment of Surface Properties of Microfluidic Chips Using Nanoparticles”, înscris la categoria Știința Materialelor (Materials Science).Participarea la acest concurs a fost susținută financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC și al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md