16:42:46 05.07.2020
 
Stiri

Fabrică de „FAKE NEWS” la Președinție? Șeful Delegației UE, nevoit să DEZMINTĂ un fals lansat de CONSILIERUL lui Dodon: „Este o afirmație dezgustătoare, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE”

Politică 21.03.2020 17:09 Vizualizări10316 Autor: Ziarul National
Fabrică de „FAKE NEWS” la Președinție? Șeful Delegației UE, nevoit să DEZMINTĂ un fals lansat de CONSILIERUL lui Dodon: „Este o afirmație dezgustătoare, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE” Facebook
Ernest Vardanean, alături de Igor Dodon


Șeful Delegației UE la Chișinău, Ambasadorul Peter Michalko, dezminte o informație promovată cu insistență de unul dintre consilierii președintelui Igor Dodon. Mai exact, consilierul președintelui, Ernest Vardanean, suține că ex-premierul Maia Sandu ar fi solicitat UE să instituie „un embargo motivat politic” la exportul produselor agricole moldovenești. Mai mult, Vardanean a prezentat și o scrisoare care ar fi fost semnată de Maia Sandu, spunând că dânsul „a verificat” și aceasta era autentică.

Astfel, Ambasadorul Michalko s-a văzut nevoit să intervină și să dezmintă falsul promovat de omul lui Dodon.

„Am văzut cu dezamăgire cum, chiar și în aceste vremuri dificile, dezinformarea continuă să fie inventată și răspândită. Este cazul știrilor false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene, care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii poporului R. Moldova. Aceasta este o afirmație complet născocită, nefondată și dezgustătoare, iar autorii acesteia și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să genereze și mai multă incertitudine în societate”, a menționat șeful Delegației UE la Chișinău, prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Oficialul a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul său populației R. Moldova. „Relațiile noastre cu R. Moldova rămân bazate pe Acordul de asociere și DCFTA, iar principiul condiționalității stricte continuă să stea la baza cooperării noastre”, a conchis diplomatul.

Și lidera PAS, Maia Sandu, menționează că Igor Dodon ar fi preocupat, în aceste vremuri dificile, de răspândirea unor minciuni despre oponenții săi.

Citește și: Atac fără precedent al președintelui Dodon la adresa mai multor ambasadori ai țărilor UE, acreditați în R. Moldova. „Unii dintre voi mi se pare că sunt membri ai PAS cu DA”

„În timp ce toată planeta este îngrijorată de criza provocată de pandemie, Igor Dodon și echipa sa au o singură preocupare – fabricarea și răspândirea minciunilor. Ernest Vardanean, consilierul lui Dodon și toată armata de dezinformatori finanțați de președinte distribuie minciuni, care nu doar mă acuză pe mine, dar și încearcă să discrediteze instituțiile UE, așa cum spune Peter Michalko”, a precizat lidera PAS.

Ernest Vardanean a șters mesajul de pe Facebook, în care insista că Maia Sandu ar fi rugat autoritățile UE să instituie un embargo la produsele agricole moldovenești.

Anterior, și Igor Dodon și-a permis să atace unii ambasadori acreditați la Chișinău. Acesta i-a acuzat că ar fi în slujba opoziției. Mai mult, șeful statului a folosit și termenul „PAScuDA”, care anterior era vociferat de Partidul „ȘOR” și are o semnificație urâtă în limba rusă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Tarnacop 21.03.2020 19:24

Dodon si "sobla" lui sunt insusi niste FAKE- turi false, niste perversi morali. Cam de ce ar fi nevoie de intretinut din banii publici niste potlogari ticalosi, gen Vardanean ? La ei se refera avertizarea lui Dodon de a penaliza promotorii de fake news ?

ion 21.03.2020 21:31

Aspiratoare de bani publici, lacomia, falsurile, minciunile continuie ii definesc si ii mentin la putere.

B. Turcan 22.03.2020 13:35

Dodon și ciocoii care îl înconjoară, sunt tot atât de periculoși ca și CORONAVIRUSUL, pentru că sunt niște minciunoși patologici.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md