20:21:56 08.08.2020
 
Stiri

Extrădarea lui Veaceslav Platon în R. Moldova, anulată la Kiev: „Decizia obligă într-o oarecare măsură ca toate sentințele să fie anulate”

Anticorupție 22.11.2019 13:30 Vizualizări2536 Autor: Ziarul National
Extrădarea lui Veaceslav Platon în R. Moldova, anulată la Kiev: „Decizia obligă într-o oarecare măsură ca toate sentințele să fie anulate” Moldova.org


O instanţă din Kiev a anulat ordinul procurorului general al Ucrainei privind extrădarea lui Veaceslav Platon în R. Moldova.

Anunţul a fost făcut de avocatul lui Platon, Ion Creţu.

„Autorităţile ucrainene pot acum să ceară întoarcerea lui în ţara vecină. În esenţă, decizia instanţei din Kiev obligă într-o oarecare măsură ca toate sentinţele înaintate lui Veaceslav Platon de instanţele din Moldova să fie anulate", a spus Creţu, citat de „Infotag”.

În acelaşi timp, Procuratura Generală a R. Moldova nu a primit niciun document oficial privind anularea ordinului de extrădare a lui Veaceslav Platon. Totodată, conform legislaţiei R. Moldova, dacă vinovăţia unui cetăţean moldovean a fost dovedită de o instanţă şi el execută o pedeapsă, el nu poate fi extrădat într-o altă ţară, indiferent de modul în care s-a efectuat extrădarea, transmite aceeași sursă.

Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor R. Moldova după o lună, pe 29 august. El a fost acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii în sumă de 800 de milioane de lei, fiind condamnat la 18 ani de închisoare. În decembrie 2017, Platon a mai primit 12 ani de detenţie pentru implicare în delapidarea activelor de la trei companii de asigurări în sumă de 205 milioane de lei. La acest dosar a mai fost adăugată o cauză penală în care Platon este acuzat că a încercat să corupă ofiţerii care îl păzeau în penitenciar. În decembrie 2018, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri la 25 de ani privaţiune de libertate pentru toate cele trei cauze penale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md