06:09:15 19.06.2024
Stiri

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov: Peste 70 de companii autohtone și-ar putea prezenta produsele peste Prut în perioada 28 - 30 iunie curent

Actualitate 16.05.2024 13:40 Vizualizări1004 Autor: Ziarul National
Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov: Peste 70 de companii autohtone și-ar putea prezenta produsele peste Prut în perioada 28 - 30 iunie curent CCI


Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) estimează o participare-record a agenților economici autohtoni la ediția a IV-a a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, care va avea loc în perioada 28 – 30 iunie curent.

Evenimentul va fi organizat de CCI, în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România, iar antreprenorii autohtoni sunt încurajați să se înregistreze până pe 10 iunie 2024, pentru a putea participa expoziție.

„Anul acesta estimăm un număr de peste 70 de companii autohtone participante din diverse domenii precum industria agroalimentară, vinuri, produse cosmetice, textile, produse din sectorul construcției, mobilă etc., scopul cărora este promovarea exporturilor și stabilirea relațiilor de cooperare pentru penetrarea pieței Europene”, a menționat miercuri Sergiu Harea, președintele CCI, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit președintelui CCI Brașov, Silviu Costea, luna iunie este una prielnică pentru evenimentul „Republica Moldova prezintă”, întrucât regiunea este vizitată de mulți turiști.„Este o plăcere pentru mine, pentru toți brașoveni și pentru turiști să ne revedem în fiecare an în luna iunie cu producătorii din Republica Moldova. Agenții economici din Brașov sunt interesați să descopere noi oportunități de afaceri, iar consumătorii, bineînțeles, în număr foarte mare vor fi prezenți în Piața Sfatului pentru a degusta produsele alimentare și vinurile din Republica Moldova care sunt renumite în toata lumea”, a declarat la aceeași conferință de presă Silviu Costea.

Bogdan Iancu, inspector în relații externe la Primăria Brașov, s-a arătat sigur că ediția din acest an a expoziției va fi „una de succes”, mai ales că piața românească prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru comunitatea de afaceri din Republica Moldova, în special în ceea ce privește exportul produselor agricole din industria alimentară, industria ușoară, turism, comerț etc.

Cea de-a IV-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Brașov va avea loc sub cerul liber, în Piața Sfatului din Brașov, unde vor fi amplasate corturile pentru prezentări și degustări de produse autohtone.

Ceremonia de inaugurare va avea loc la data de 28 iunie 2024, ora 11:00, cu participarea unor invitați oficiali de pe ambele maluri ale Prutului. În cadrul expoziției va fi organizat și un program cultural-artistic. Concertul va fi organizat în prima și a doua zi a evenimentului cu genericul „Hai să dam mână cu mână”, unde vor participa ansambluri de dansuri populare și soliști, care vor reprezenta valoarea culturală a Republicii Moldova.

Antreprenorii din R. Moldova care doresc să participe la eveniment pot transmite cererile la adresele de e-mail: viorica.cazacu@chamber.md, tatiana.sainciuc@chamber.md și olga.grosu@chamber.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md