18:49:27 24.05.2018
 
Stiri

Explicația președintelui CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă: „Nu s-a venit cu o soluție privind efectele ABROGĂRII sistemului mixt”

Politică 13.01.2018 12:37 Vizualizări1218 Autor: Ziarul National
Explicația președintelui CEC privind neînregistrarea grupului de inițiativă: „Nu s-a venit cu o soluție privind efectele ABROGĂRII sistemului mixt”

„Grupul de inițiativă nu a venit cu o soluție vizavi de efectele abrogării acestei legi cu privire la modificarea Codului Electoral, astfel creând un vid legislativ”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, după ce instituția a decis respingerea înregistrării grupului de inițiativă care urma să strângă semnături în favoarea organizării unui referendum de anulare a sistemului mixt.

Potrivit Alinei Russu, au fost mai multe nereguli în documentele depuse la CEC, iar din acest motiv a și fost respinsă cererea de înregistrare.

„Au fost mai multe vicii în ceea ce privește participanții la adunarea constituantă și de asemenea a fost indicat eronat numărul de voturi pentru subiectul propus pentru vot și pentru proiectul de lege cu privire la abrogarea legii 154. Or, textul proiectului de lege adoptat de adunarea constituantă nu corespunde cu textul proiectului de lege depus de către reprezentanții biroului executiv al grupului de inițiativă la CEC”, a declarat aceasta.

Inițiatorii ideii de organizare a referendumului de anulare a sistemului mixt nu au fost de acord cu observațiile făcute de membrii CEC și au declarat că vor aduna un alt grup de inițiativă pentru a relua procedura și a insista ca plebiscitul să aibă loc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md