09:09:36 23.07.2019
 
Stiri

VIDEO // Operațiune comună SIS și PA de reținere a unor SIRIENI bănuiți de trafic de influență: Aceștia ar fi încercat să CORUPĂ funcționari cu statut special din R. Moldova

Anticorupție 11.09.2018 15:45 Vizualizări2151 Autor: Ziarul National
VIDEO // Operațiune comună SIS și PA de reținere a unor SIRIENI bănuiți de trafic de influență: Aceștia ar fi încercat să CORUPĂ funcționari cu statut special din R. Moldova captură

Centrul Antiterorism al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu angajații Procuraturii Anticorupție, au reținut patru sirieni și doi moldoveni pe care îi bănuiesc de trafic de influență. Reținerea a avut loc în luna iulie curent, iar un cetățean străin a fost condamnat să plătească o amendă de 110 000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Operațiunea a vizat documentarea a șase cetățeni domiciliați în municipiul Chișinău, dintre care patru sirieni. Acestora li se incriminează faptul că ar fi pus în aplicare o schemă de corupere a unor angajați din cadrul Biroului de Migrație și Azil, pentru ca aceștia să permită accederea și legalizarea pe teritoriul R. Moldova a unor străini proveniți din zone cu risc terorist sporit.

Potrivit procurorilor, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat la Chișinău, care pretindea că, în schimbul unei sume de 4 000 de euro, ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul R. Moldova, lucru refuzat anterior de către autorități. Primind suma pretinsă, acesta a încercat să soluționeze chestiunea, adresându-se la mai multe persoane cărora le-a oferit diverse sume de bani.

Organele de drept din R. Moldova au documentat acest caz, inclusiv atunci când erau transmiși bani unor funcționari publici, care urmau să faciliteze accesul unor străini pe teritoriul republicii.

De asemenea, cei reținuți și-ar fi recunoscut integral vina și deja au semnat acorduri cu organele de drept. Procuratura Anticorupție anunță că doi învinuiți se află în arest preventiv, unul în arest la domiciliu, iar ceilalți trei învinuiți au interdicție de a părăsi republica.

Centrul Antiterorism al SIS și Procuratura Anticorupție continuă investigațiile pentru identificarea tuturor funcționarilor și cetățenilor străini implicați în această schemă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Marwan 11.09.2018 23:55

bine ati vinet la piata permisele de conducere falsi protejat de sefii CNA. Moldova ...unde e (SIS) si (PA) din aceasta piata , apropo angajatul politiei rutiera din chisinau Davidov Valentin are o fabrica de acte falsi , se ocupe in special de permise de conducere falsi Davidov Valentin locuieste la sectorului Botanica langa magazin de materiale de constructiisi numar lui telefonul 00373--69185198 sau intrebati despre Davidov Valentin , pe seful adjunct al vama Ungheni, dl. Vitalie Vasilache Numarul lui de telefon 00373-69120891. http://adevarul.ro/moldova/social/600-dolari-permis-conducere-atat-i-s-a-cerut-mita-unui-cetatean-yemen-studia-republica-moldova-1_50bd3f0d7c42d5a663c903e3/index.html

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md