02:33:48 08.12.2023
Stiri

După ce a recunoscut că a finanțat ALDE fără să știe că era documentat de către PA, Șor schimbă tactica: Cere dosar penal pe numele Arinei Spătaru și al lui Adrian Culai pentru „înșelăciune și deturnarea unei sume mai de bani”

Actualitate 03.10.2023 10:23 Vizualizări1421 Autor: Ziarul National
După ce a recunoscut că a finanțat ALDE fără să știe că era documentat de către PA, Șor schimbă tactica: Cere dosar penal pe numele Arinei Spătaru și al lui Adrian Culai pentru „înșelăciune și deturnarea unei sume mai de bani”


Politicianul fugar Ilan Șor cere Procuraturii Generale să declanșeze o urmărire penală pe numele Arinei Spătaru, lidera Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), și al lui Adrian Culai, secretarul general al ALDE, pentru „înșelăciune și deturnarea unei sume mari de bani”.

Schimbarea de macaz vine la aproape două săptămâni după ce Procuratura Anticorupție și Arina Spătaru au dezvăluit operațiunea sub acoperire în cadrul căreia au fost documentate acțiunile lui Ilan Șor și ale serviciilor secrete ruse de a finanța partide de orientare proeuropeană din R. Moldova, ca parte a planului de a destabiliza situația din republica noastră.

CITIȚI și VIDEO // Arina Spătaru, DETALII despre întâlnirea cu Șor din Israel: „Șor mi-a dat o GEANTĂ cu BANI și mi-a confirmat că beneficiază de suportul Rusiei și are rolul de a DETURNA vectorului proeuropean al R. Moldova”

„Voi dona această sumă pentru acțiuni de caritate din R. Moldova”, a scris Ilan Șor pe Telegram, publicând plângerea expediată la Procuratura Generală în care indică sumele transmise în șapte tranșe, în perioada iunie - septembrie 2023.

CITIȚI și INTERCEPTĂRI AUDIO // Ilan Șor discută cu „Adrian” bugetul pentru ALDE și dă indicații despre cum trebuie să activeze formațiunea politică proeuropeană: „Mâine vă transmit 100”

În total, Șor arată că a finanțat ALDE cu 1,45 de milioane de dolari, iar Arina Spătaru a declarat anterior că toate transmiterile au fost documentate de oamenii legii șu banii sunt probă în dosar.

CITIȚI și VIDEO // Arina Spătaru, imagini NOI cu PUNGA plină cu dolari pe care ar fi primit-o de la Șor: „Este DISPERAT, nu s-a s-a așteptat la o asemenea lovitură. Avea angajamente față de OLIGARHII ruși, iar acum trebuie să plătească...”

Arina Spătaru și Adrian Culai au acționat sub acoperire mai bine de cinci luni, iar operațiunea secretă s-a soldat inclusiv cu arestarea deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, precum și reținerea candidatului la funcția de primar general, Mihail Bagas, un apropiat al lui Șor.(...)


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md