07:37:49 06.12.2021
Stiri

Dumitru Diacov, aplaudat de comuniști în Parlament pentru critica adusă deciziei Curții Constituționale

Politică 06.12.2013 11:46 Vizualizări2447 Autor: Stela Mihailovici
Dumitru Diacov, aplaudat de comuniști în Parlament pentru critica adusă deciziei Curții Constituționale


Fracțiunea comuniștilor a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de hotărâre care prevede crearea unei comisii speciale a Legislativului care să elaboreze o Declaraţie vizavi de decizia Curţii Constituţionale, după ce magistrații au anunțat că Declarația de Independență unde este indicată denumirea limbii - română, prevalează asupra prevederilor actuale din Constituție unde limba de stat este declarată „moldoveneasca”.

Democratul Dumitru Diacov a criticat decizia Curții și a propus ca inițiativa comuniștilor să nu fie dezbătută astăzi în Parlament până nu va fi citită decizia detaliată a Curții Constituționale.

„Nu o să votez acum, că nu avem decizia desfășurată a Curții Constituționale. Trebuie să vedem care sunt motivele anunțate și opiniile separate ale magistraților. Constituția este actul juridic, iar Declarația de Independență este doar un document”, a punctat Diacov, fiind aplaudat de comuniști, care susțin aceeași idee.

Democratul a lăudat formațiunea din care face parte că ar fi una care apără interesele moldovenilor. „Noi am devenit ostatici, unii ai Moscovei, alții ai Bucureștiului și nimeni ai Chișinăului, dar sunt și formațiuni care apără interesele cetățenilor. PD a fost creat cu ideea de a apăra statalitatea R. Moldova... În ultimul timp, noi avem dezmățul ăsta unionist în țară și nu ne ocupăm cu treburile noastre”, a declarat Dumitru Diacov.

Afirmațiile acestuia au fost lăudate și de socialistul Igor Dodon, care la fel se declară statalist.

Documentul înregistrat de fracțiunea comunistă nu a trecut de votul deputaților pentru a fi dezbătut astăzi în Parlament. În semn de protest, PCRM a părăsit din nou sala de ședințe, comuniștii fiind susținuți și de socialiști.

După plecarea comuniștilor, președintele fracțiunii PD Marian Lupu a propus să fie organizat un referendum pentru ca cetăţenii R. Moldova să aleagă care să fie denumirea oficială a limbii de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion 06.12.2013 13:19

Dl Lupu si Dl Diacov sa sa ia de mina cu Dodon (mama lui este profesoara de Romana) si talibanul-badaranul Voronin si sa faca un partid nou - Partidul Prostilor din RM (PPRM), care nu stiu ce limba vorbesc!!!1!!

Radu 06.12.2013 13:42

Diacov are dreptate. Si in plus ca modificarea Constitutiei poate fi facut doar prin referendum

Vlad 06.12.2013 13:52

Decizia de-a organiza un referendum este una foarte corecta si obiectiva , nu trebuie sa sfidam societatea noastra dar sa-i dam posibilitatea de-a de exprima si a decide cu adevarat ce isi doreste PDM vin cu o solutie democrata ce nu trebuie neglijata.

Viorel 06.12.2013 13:56

Cred ca Lupu opteaza pentru lucruri corecte inregistrarea unei statalitati al Republicii Moldova , noi avem un popor suveran ce e in drept sa decida pentru sine cine sunt si ce limba vorbesc , iar Referendum va indepli acel drept suveran al poporului.

Ion 06.12.2013 16:58

pentru Radu: Constitutia se poate modifica si in Parlament prin votul 67 deputati. O doamna naste prima data la 35 ani si are de ales: sa nasca natural ori prin cezariana. Dlor Lupu si Diacov ce facem? Referendum sau ascultam sfatul medicului ginecolog? Asa si in cazul Limbii Romane, ascultam de Academie si CC sau intrebam pe toti care stiu sau nu stiu graiul nostru (rusofonii)? De ce sa ne hotarasca soarta niste sovini care au venit aici pe tancuri in 1940? Dlor de la PDM, v-ati dat arama pe fata - Kremlinul a scos as-ul din mineca iar voi va mindriti cu asta! Sunt cetatean Moldovean care vorbeste ROMANESTE si nici un referendum kremlinist nu poate sa-mi scoata din suflet asta! sa fie clar!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md