13:14:20 25.09.2023
Stiri

Dumitru Diacov, aplaudat de comuniști în Parlament pentru critica adusă deciziei Curții Constituționale

Politică 06.12.2013 11:46 Vizualizări2633 Autor: Stela Mihailovici
Dumitru Diacov, aplaudat de comuniști în Parlament pentru critica adusă deciziei Curții Constituționale


Fracțiunea comuniștilor a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de hotărâre care prevede crearea unei comisii speciale a Legislativului care să elaboreze o Declaraţie vizavi de decizia Curţii Constituţionale, după ce magistrații au anunțat că Declarația de Independență unde este indicată denumirea limbii - română, prevalează asupra prevederilor actuale din Constituție unde limba de stat este declarată „moldoveneasca”.

Democratul Dumitru Diacov a criticat decizia Curții și a propus ca inițiativa comuniștilor să nu fie dezbătută astăzi în Parlament până nu va fi citită decizia detaliată a Curții Constituționale.

„Nu o să votez acum, că nu avem decizia desfășurată a Curții Constituționale. Trebuie să vedem care sunt motivele anunțate și opiniile separate ale magistraților. Constituția este actul juridic, iar Declarația de Independență este doar un document”, a punctat Diacov, fiind aplaudat de comuniști, care susțin aceeași idee.

Democratul a lăudat formațiunea din care face parte că ar fi una care apără interesele moldovenilor. „Noi am devenit ostatici, unii ai Moscovei, alții ai Bucureștiului și nimeni ai Chișinăului, dar sunt și formațiuni care apără interesele cetățenilor. PD a fost creat cu ideea de a apăra statalitatea R. Moldova... În ultimul timp, noi avem dezmățul ăsta unionist în țară și nu ne ocupăm cu treburile noastre”, a declarat Dumitru Diacov.

Afirmațiile acestuia au fost lăudate și de socialistul Igor Dodon, care la fel se declară statalist.

Documentul înregistrat de fracțiunea comunistă nu a trecut de votul deputaților pentru a fi dezbătut astăzi în Parlament. În semn de protest, PCRM a părăsit din nou sala de ședințe, comuniștii fiind susținuți și de socialiști.

După plecarea comuniștilor, președintele fracțiunii PD Marian Lupu a propus să fie organizat un referendum pentru ca cetăţenii R. Moldova să aleagă care să fie denumirea oficială a limbii de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md