18:24:10 29.11.2023
Stiri

DRRM a dotat primul STUDIO de podcast și un laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului la USM. Rectorul Șarov: „Suntem siguri că studenții noștri vor avea doar de câștigat de pe urma roadelor parteneriatului frumos dintre USM și DRRM”

Actualitate 20.11.2023 16:42 Vizualizări968 Autor: Ziarul National
DRRM a dotat primul STUDIO de podcast și un laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului la USM. Rectorul Șarov: „Suntem siguri că studenții noștri vor avea doar de câștigat de pe urma roadelor parteneriatului frumos dintre USM și DRRM” Foto: USM


Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) își vor putea dezvolta abilitățile profesionale în primul primul studio de podcast, care a fost inaugurat luni, 20 noiembrie. În cadrul aceleiași facultăți va activa și un nou laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului, ambele proiecte fiind realizate cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Grație suportului financiar al DRRM, cele două studiouri au fost dotate cu echipamente moderne - mixer de sunet, microfoane de studio, căști pentru podcast și streaming, camere video/ aparat foto mirrorless, laptop, boxe, set de lumini pentru studio, stații de editare audio și alte accesorii digitale.

La evenimentul de inaugurare a studioului și laboratorului au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, secretarul general al Guvernului României, Mircea Abrudean, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, decanul FJȘC, Victoria Bulicanu, cadre didactice și studenți de la facultate.

CITIȚI și VIDEO // Investitorii de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat mâna la Forumul economic România – R. Moldova. „Companiile românești au creat peste 10 000 de locuri de muncă în R. Moldova și au o cifră de afaceri de circa un miliard de euro”

„Suntem siguri că studenții noștri vor avea doar de câștigat de pe urma roadelor parteneriatului frumos dintre USM și DRRM”, a declarat rectorul USM, Igor Șarov, mulțumind Guvernului României pentru întreg suportul acordat în ultimii ani Universității de Stat din Moldova și în special Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, care a susținut inițierea și derularea proiectelor de dezvoltare în cadrul USM.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md