15:31:38 06.02.2023
Stiri

„Dreptate” ca în Evul Mediu la Ialoveni - cu funia de gât, bătut cu răngi metalice și bucăți de lemn, legat de scrânciob și cu pușca la tâmplă: Doi bărbați au răpit și MALTRATAT o persoană din Ialoveni, pe motiv că ultima ar fi furat o bovină

Actualitate 24.01.2023 10:22 Vizualizări2036 Autor: Ziarul National
„Dreptate” ca în Evul Mediu la Ialoveni - cu funia de gât, bătut cu răngi metalice și bucăți de lemn, legat de scrânciob și cu pușca la tâmplă: Doi bărbați au răpit și MALTRATAT o persoană din Ialoveni, pe motiv că ultima ar fi furat o bovină


A fost supus unor chinuri groaznice și a fost nevoit să declare că el ar fi furat o bovină și să dea bani, numai ca să scape.

Cazul a avut loc în august 2022 în raionul Ialoveni, iar procurorii cercetează penal doi bărbați de 37 și 38 de ani pentru răpirea unei persoane, vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale și a sănătăţii, ameninţarea cu omor și șantaj.

Potrivit Procuraturii raionului Ialoveni, unuia dintre suspecți i-a fost furată o bovină și cei doi au decis să-și facă singuri dreptate. Pe 10 august anul trecut, aceștia au mers acasă la o persoană din același raion și, sub un pretext fals, au urcat-o în mașină și au dus-o la domiciliul unuia dintre ei.

„După ce au ajuns la destinație, i-au aplicat lovituri victimei, utilizând răngi metalice, l-au legat de gât cu o funie și l-au târât în beciul din gospodărie, unde au continuat să-i aplice lovituri timp de aproximativ o oră, pe parcurs impunându-l să recunoască furtul. Ulterior, l-au stropit pe bărbat cu o substanță ușor inflamabilă, amenințându-l că, dacă nu recunoaște sustragerea, îl vor incendia. Fiind supus unor chinuri de o cruzime deosebită și percepând ca reale amenințările aduse, a fost nevoit să declare că el a sustras bovina”, arată procurorii într-un comunicat.

Chinurile victimei nu s-u terminat aici. Învinuiții au dus victima, care era cu mâinile legate și cu funia la gât, la marginea unui sat, la presupusul loc al sustragerii bovinei, și au impus-o să povestească în detalii momentul și să spună cum arăta vaca furată. Pentru că a arătat alt loc, bărbatul a fost bătut în continuare cu o bucată de lemn.

Ulterior, învinuiții s-au întors la domiciliul unuia dintre ei, au legat victima de un scrânciob și au continuat să o maltrateze, iar unul dintre bărbați a scos o armă de vânătoare cu care a efectuat o împușcătură în aer, mai apoi i-a pus țeava acestei arme victimei la tâmplă și i-a solicitat 13 000 de lei. Dacă nu dă banii, următoarea împușcătură o va primi în cap, a fost amenințarea celui cu pușca.

Victima a transmis suma de 10 900 de lei.

Pe 23 ianuarie curent, învinuiții au fost reținuți de procurorii Procuraturii Ialoveni și puși sub învinuire, urmând a fi adresate demersuri privind aplicarea arestului preventiv pe numele acestora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Valsslaw 24.01.2023 18:36

Cu părere de rău , asta e reacția cetățenilor , la hotărârile instanțelor noastre - își „fac singuri dreptate”.....

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md