12:07:47 15.06.2021
 
Stiri

Drama Prezidentului principal: să ai de toate, dar să nu ai cui arăta

Actualitate 02.08.2020 10:08 Vizualizări2044 Autor: Ziarul National
Drama Prezidentului principal: să ai de toate, dar să nu ai cui arăta


Trustia, elegii politikoase

Toată caracuda unionistă, proeuropeană a sărit în capul lui Dodon pentru că l-a primit la Condrița, ca pe un prezident, pe salariatul șerifului de la Tiraspol, Krasnoselski. Criticaștrii antistataliști nu sunt capabili, le lipsesc neuronii corespunzători să priceapă motivele profunde care l-au determinat pe încercatul nostru pșâdinte să procedeze consecutiv.

În primul rând, la reședința prezidențială de la Condrița s-a acumulat un stoc enorm de conserve și de vin produs de pșâdinte și prima ledi Galea, conserve de care trebuia să scape cumva, ca să poată depozita producția din acest an. În anii precedenți, Dodon se mai ducea cu cadouri (butoaie cu vin și conserve) la călugării de pe Athos, îl mai vizitau și pe el kirkorovii și depozitul se golea substanțial, dar frica de Covid-19 îi ține astăzi pe căpșunarii ruși la distanță optimă. A mizat mult pe întâlnirea cu jurnaliștii, dar o parte din ei, jigodiile, nu au dat curs invitației prezidențiale, iar altă parte a refuzat să-și primească pachetul pregătit de prezident. Frustrarea lui era cu atât mai mare, cu cât numărul aparatului prezidențial s-a dublat și, firește, s-a dublat și volumul de conserve, în special al celor din carne de porc.

În al doilea rând, Dodon s-a plictist să cutreiere republicuța pe arătură în rol de Maica Tereza socialistă, visul său e să devină tătuc, nu mămucă a moldovenilor, să bată cu pumnul în masă, nu să împartă asistență umanitară străină la neputincioșii pe care nu-i pot întreține părinții lor. Tânjând în singurătate geopolitică, văduvit de atenția omologilor săi pretențioși, esteți, elitiști, nici măcar Putin nu-l mai primește la Kremlin sub pretextul că se teme de Covid-19, pșâdintele avea nevoie ca de aer să le demonstreze condrițenilor și întregului popor patriotic că el este muntele statalist la care vin mahomezii separatiști.

Și prezidentul Krasnoselski de la Tiraspol este prima rândunică în acest sens. Al doilea musafir prezidențial va fi bășcănița de la Comrat care s-a copt demult să fie botezată prezident. În felul acesta, fiind trei prezidenți nerecunoscuți și ignorați pe plan internațional, ei se vor vizita reciproc avantajos și astfel problema rezervelor de conserve de carne și a vinului de la Condrița se va rezolva cu succes. Firește, Dodon va fi prezidentul principal, fiindcă produce mai multe conserve și se cunoaște cu Kirkorov, Kozak și Putin. Cândva pe el l-a telefonat chiar prezidentul Germaniei, Steinmeier.

Acum stau și mă gândesc ce soartă dramatică i-a căzut prezidentului nostru industrios și primei doamne Galea: să aibă de toate, dar să nu aibă cui arăta. Parafrazându-l pe Șekspir, putem spune că nu-i istorie conjugală statalistă mai tristă pe lume, decât istoria pșâdintelui moldav cu a sa prima doamnă Galea.

Al vostru tutkaktut, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

11.06.2021 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Plahotniuc s-a întor...

07.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Oferta Bruxelles-ulu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md