05:29:37 24.04.2024
Stiri

Dorin Recean, către partenerii externi: „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat”

Actualitate 21.02.2024 18:30 Vizualizări595 Autor: Ziarul National
Dorin Recean, către partenerii externi: „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat”


Obiectivele Executivului pentru perioada următoare și prioritățile de asistență externă pentru implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost prezentate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai republicii noastre, desfășurată la Guvern.

Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat sprijinul acordat R. Moldova pentru dezvoltarea domeniilor-cheie și îmbunătățirea calității vieții oamenilor, accentuând că eforturile autorităților se concentrează în continuare pe asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și lupta împotriva corupției, creșterea economică și modernizarea infrastructurii.

„Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat. În același timp, obiectivul nostru ireversibil este aderarea la Uniunea Europeană – un proiect de țară”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a vorbit despre cele 20 de priorități ale Executivului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”, dar și despre Planul Național de Dezvoltare 2024 - 2026. Șeful Cancelariei de Stat a subliniat importanța planificării costurilor și resurselor, predictibilității și consolidării eforturilor pentru a construi instituții reziliente care vor livra rezultatele așteptate de cetățeni și mediul de afaceri.

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost prezentat Planul Național de Aderare la Uniunea Europeană 2024 - 2027, necesitățile sectoriale de asistență externă și cartografierea sprijinului de care țara noastră beneficiază deja. Totodată, a fost prezentată viziunea privind mecanismul de coordonare a asistenței externe, precum și noile instrumente pentru monitorizarea implementării eficiente a proiectelor și gestionarea relațiilor cu partenerii externi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md