21:52:52 19.01.2019
 
Stiri

Dorin Chirtoacă: „2016 - un an de CUMPĂNĂ pentru Chișinău și R. Moldova. Sfârșitul de an se arată BUN pentru capitală”

Social 31.12.2016 15:30 Vizualizări2630 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă: „2016 - un an de CUMPĂNĂ pentru Chișinău și R. Moldova. Sfârșitul de an se arată BUN pentru capitală”

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a făcut bilanțul anului 2016 într-o conferință de presă susținută astăzi la Primărie.

Potrivit lui, anul care se încheie în câteva ore a fost unul „de cumpănă” atât pentru Chișinău, cât și pentru R. Moldova.

„Și dacă Chișinăul a trecut de această cumpănă, R. Moldova încă nu”, a zis Dorin Chirtoacă, referindu-se la intențiile de a organiza referendum și a-l demite din funcția de primar, dar și la scoaterea drapelului UE de pe clădirea Preșeinției.

Printre pericolele din 2016, Chirtoacă a mai enumerat ratarea finanțării europene la „Apă-Canal”, votarea bugetului municipiului abia în iulie 2016 etc.: „Lucrurile arătau detul de complicat către luna septembrie 2016. Totuși, sfârșitul de an se arată bun pentru Chișinău”.

Potrivit primarului de Chișinău, în anul curent au fost înregistrate „rezultate fără precedent”, referindu-se la inaugurarea Scării cu cascade și amenajarea Parcului Valea Morilor, asamblarea a 20 de troleibuze, inclusiv cinci fără fire, la Chișinău, utilarea mai multor instituții medicale, reparația str. Tudor Strișcă, demontarea panourilor publicitare de pe principalele artere ale capitalei, dar și semnarea contractelor cu BERD și BEI privind termoizolarea clădirilor din Chișinău.

Pentru 2017, Chirtoacă anunță darea în exploatare a bd. Ștefan cel Mare, a bd. Negruzzi și demararea proiectului de termoizolare a clădirilor publice.

„Anul 2017 va fi, cred, anul confirmării, certitudinii că mun. Chișinău a pășit în mod ireversibil pe calea integrării europene”, a încheiat Dorin Chirtoacă.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md