13:52:28 04.06.2023
Stiri

„Pre-vetting”: Doi candidați non-judecători propuși de Parlament pentru funcția de membru al CSM, respinși de Comisia de evaluare externă

Actualitate 25.03.2023 13:15 Vizualizări2044 Autor: Ziarul National
„Pre-vetting”: Doi candidați non-judecători propuși de Parlament pentru funcția de membru al CSM, respinși de Comisia de evaluare externă


Doi candidați non-judecători propuși de Parlament la funcții de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu au promovat evaluarea integrității.

Comisia de evaluare a candidaților la funcția de membru al CSM și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), precum și al organelor specializate ale acestor structuri, numită și „Comisia pre-vetting”, anunță că este vorba despre candidații Valentin Caisîn și Angela Popil.

Concluzia se conține în deciziile transmise candidaților și Parlamentului, instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

CITIȚI și Președinta Comisiei juridice din Legislativ, despre boicotul judecătorilor: „CSM va deveni funcțional la momentul numirii de către Parlament a membrilor din rândul societății civile”

Până în prezent, Comisia „pre-vetting” a emis decizii în privința a cinci candidați non-judecători la funcția de membru al CSM și urmează să se expună în cazul altor trei candidați.

În total, 12 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant au fost înaintați de Parlament la această funcție, însă doar opt au rămas în concurs.

Dintre candidații non-judecători care vor promova evaluarea acestei comisii, Parlamentul va numi, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși, șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Anterior, aceeași comisie a acceptat candidaturile a cinci judecători din cei 28 care au participat la concurs pentru funcția de membri al CSM, iar Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat procesul de desemnare a membrilor CSM din rândul magistraților.

Autoritățile au anunțat că CSM va deveni funcțional după ce Parlamentul va numi în această structură șase membri din rândul societății civile, pentru a debloca activitate acestei structuri.

Noua componență a CSM va fi formată din șase judecători, aleși prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor, și șase non-judecători, numiți de Parlament.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


mihai grigore 25.03.2023 19:39

: revista floare albastra = blue: candidati din societatea civila_ toti aunt savanti sovietici _ numai el si sa aunt oameni de stiinta cu lucrari recunoscute _ in domeniu spatiale _ mihai grigore _:sore vest !*:

mihai grigore 25.03.2023 19:43

: acest lucru trebuie sa se intample si in latura libera _ atunci _ cum se intmpla de altfel si in s.u.a. am fi libera !*:

mihai grigore 26.03.2023 09:38

: revista floare albastra = blue :analiza complementului circumstantial conditional _ " judecatorii numiti de presedintele romaniei sunt inamovibili, in conditiile legii"_ proiect_ " in conditiile legii"_ legea pune si conditia prezentei prin concurs a valorilor societatii civile _pe toate nivelele organigramei puterii judecatoresi_ posturing dinamice_ realocate la concurs din 4 in 4 ani _ "= inscriere libera la concurs _ test scris_ note _ contestatii_ "={ dezvoltare ramurica " drept spatial"}:

mihai grigore 26.03.2023 15:46

: idee _ proiect lege de integrare latura libera si basarabia la romania libera_ enuntul " judecatorii numiti de presedintele romaniei sunt inamovibili ,in conditiile { legii spatiale / = 50 % numiti prin concurs _ din societatea civila _ pe toate palierele de organizare a puterii judecatoresti( explicit_ in toata organigrama sa functionals)_ exemplu i de implementare a definitiilor_ registrul electronic al comertului / economic spatiala _ situatii decizionale supuse in momentul de prestartare unui decizii judecatoresti " in Tim real " _ electronic _ la distanta / exemplu interventie medicals intr-un avion fara medic _ asistata prin satelit, etc: 15h41' am_ 26 march 2023_ { drept civil_ penal_ jurispredenta} si _ in cazul de fata dezvoltare_ o a patra ramurica in premiers nondiala{ = drept spatial}!*: asa sa ne ajute dumnezeu !*:

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md