07:15:09 24.04.2024
Stiri

DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA // Macron: Sprijinul Franţei „nu va slăbi”; Sunak: „Tirania nu va triumfa niciodată”; Biden: „Nu putem întoarce spatele” Ucrainei acum

Actualitate 24.02.2024 08:17 Vizualizări1050 Autor: Ziarul National
DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA // Macron: Sprijinul Franţei „nu va slăbi”; Sunak: „Tirania nu va triumfa niciodată”; Biden: „Nu putem întoarce spatele” Ucrainei acum


Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a avertizat sâmbătă pe omologul său rus, Vladimir Putin, că sprijinul Franţei pentru Ucraina „nu va slăbi” şi că „nu ar trebui” să se „bazeze” pe o „oboseală în rândul europenilor”, relatează AFP.

„Doi ani de război. Lovită şi rănită, dar încă în picioare. Ucraina luptă pentru ea, pentru idealurile sale, pentru Europa noastră. Angajamentul nostru alături de ea nu va slăbi”, a scris Macron, într-un mesaj postat de Palatul Elysée pe reţeaua socială X cu ocazia împlinirii a doi ani de la declanşarea invaziei ruse, transmite Agerpres.

„Rusia preşedintelui Putin nu trebuie să se bazeze pe o oboseală în rândul europenilor”, mai avertizează preşedinţia franceză într-un comunicat pe X.

„Rezultatul acestui război va fi decisiv pentru interesele, valorile şi securitatea europeană. Franţa este şi va rămâne alături de Ucraina şi de poporul ucrainean”, potrivit comunicatului dat publicităţii de Palatul Elysée.

Premierul britanic Rishi Sunak a promis vineri, la împlinirea a doi ani de la invazia rusă a Ucrainei, că Londra va fi alături de Kiev „atâta timp cât va fi nevoie” şi că „tirania nu va triumfa niciodată”.

„La această aniversare sumbră, trebuie să ne reînnoim hotărârea”, a scris Rishi Sunak într-un comunicat.

„Este momentul să arătăm că tirania nu va triumfa niciodată şi să spunem încă o dată că vom fi alături de Ucraina şi astăzi şi mâine”, a adăugat şeful guvernului britanic.

„Suntem pregătiţi să facem orice este nevoie, atâta timp cât va fi nevoie, până când (Ucraina) va câştiga”, a subliniat el.

Menționăm că Londra, care este unul dintre principalii susţinători ai Kievului, a anunţat recent o creştere a ajutorului său militar pentru Ucraina, care pentru anul 2024/2025 se va ridica la 2,5 miliarde de lire sterline (2,9 miliarde de euro).

Și preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că va vorbi în curând despre Rusia cu alţi lideri ai G7, precum şi cu lideri ai Uniunii Europene şi ai NATO, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Biden urmează să discute sâmbătă într-o videoconferinţă cu liderii G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după ce a impus vineri sancţiuni extinse împotriva Rusiei, la doi ani de la invazia Ucrainei.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat că Statele Unite nu pot „întoarce spatele” Ucrainei, în timp ce un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev rămâne blocat în Congres, pe fondul refuzului aleşilor republicani de a-l examina.

Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei.

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca ,,un activist anticorupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md