00:35:38 23.10.2020
 
Stiri

Dodon și Moscova se TEM de reunificarea celor două state românești. Țîcu: „Președintele MARIONETĂ nu încearcă să blocheze aderarea la UE, ci UNIREA… El știe că aderarea la UE este doar o UTOPIE vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe”

Politică 26.02.2020 14:00 Vizualizări2988 Autor: Ziarul National
Dodon și Moscova se TEM de reunificarea celor două state românești. Țîcu: „Președintele MARIONETĂ nu încearcă să blocheze aderarea la UE, ci UNIREA… El știe că aderarea la UE este doar o UTOPIE vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe” facebook


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, afirmă că cea mai mare frică a lui Igor Dodon și a „stăpânilor” săi de la Moscova nu este aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, dar Unirea cu România. Anume din acest motiv șeful statului ar încerca, prin intermediul modificării Constituției, să interzică orice tentativă a populației R. Moldova de a scoate la referendum chestiunea privind reunificarea celor două state românești.

„Dacă mai era cazul, Dodon ne-a arătat că nu se teme de aderarea R. Moldova la UE. Dodon și stăpânii săi se tem de Unire. Așa cum a fost în 1917-1918 și în 1989-1991. Declarațiile sale țâfnoase, conform cărora după alegerile prezidențiale din toamnă va organiza un referendum prin care să modifice Constituția, pentru a bloca reunificarea R. Moldova cu România, arată în fapt că principala frică a lui și a Moscovei este Unirea”, a scris Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Președintele Dodon intenționează să „INTERZICĂ UNIREA și unioniștii” după alegerile prezidențiale: „Pentru ca ei să nu se adreseze în instanțele internaționale, este necesar să modificăm unele prevederi din Constituție”

Deputatul explică de ce Igor Dodon nu se teme că R. Moldova ar putea deveni parte a Uniunii Europene.

„Nici Igor Dodon și nici Federația Rusă nu se tem de aderarea la UE care, vorba lui Caragiale, „este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”. Președintele marionetă nu încearcă să blocheze, prin modificarea Constituției, aderarea la UE, ci Unirea. Dodon știe că aderarea R. Moldova la blocul comunitar, în noul context european, este doar o utopie vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe, depășiți de realitățile politice.

Citește și: DOC // Peste 856 de MII de basarabeni au solicitat redobândirea cetățeniei României în ultimii ZECE ani: Explicații OFICIALE de la București privind TRENAREA examinării a peste 230 de mii de cereri depuse de cetățenii R. Moldova

Ultimul sondaj IMAS a scos în evidență că numărul unioniștilor a depășit 32%, fără a lua în calcul numeroasă diaspora basarabeană. Totodată, acest sondaj, printr-un calcul matematic simplu, arată că numărul celor care cred în Unire îl depășește ușor pe cel al celor care cred în aderarea la UE. Din cei 60% care își doresc aderarea la UE mai mult de jumătate sunt unioniști. Basarabia se trezește, Igor Nicolaevici, iar un popor deșteptat nu poate fi oprit nici măcar de schimbarea Constituției pe care, așa cum o schimbi tu, o putem schimba și noi”, a conchis Octavian Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Velichi Eugen 27.02.2020 10:08

Mai ieri, V. Putin spunea că ucrainenii, bieloruşii şi ruşii sunt acelaşi popor, că-i leagă un trecut comun (Rusia kieveană)etc. Oare care sunt diferenţele lingvistice dintre rusă şi ucraineană sau bielorusă faţă de diferenţele lingvistice dintre română şi ,,moldovenească,,. Dacă ruşii, bieloruşii şi ruşii sunt, de fapt, acelaşi popor de ce muntenii, moldovenii şi transilvănenii nu ar fi acelaşi popor? Oare dl Dodon nu a obosit să tot vadă diferenţe tâmpite (de care râd şi ruşii educaţi)între moldoveni şi români? Of, Doamne!!

Nicolae 27.02.2020 17:48

Moldovenistii reformati (2.0) de la Kishinev (asa zisii pro europeni) vand intradevar aceeiasi realitate virtuala hipnotico-opioida la populatie ca si moldovenistii de rit vechi medievalo-grobian. Exceptia ca unii o arata la Vest iar altii la Est dar in amble cazuri este o bataie de joc la adresa unei ppulatii de-a dreptul dezorientata si intr-o saracie completa. Singurul access european al RM este printr-o integrare fie mai usoara cu RO (unirea pietei de munca, spatiului mediatic, uniune monetara etc.) cum cer unii pro romani non unionisti fie una mai solida - politica (unire) cu avantaje imediate cum cer pro romanii unionisti. Orice altceva intre sau peste sau pe sub este o (alta) poveste de prost gust cu spiridusi si balauri. RM nu poate intra in UE in urmatorii 1000 de ani datorita multor zilioane de incompatibilitati care in 30 de ani au stagnat in a fi tunate european, RM nu este in stare nici cerintele unui acord european de asociere sa le indeplineasca dupa cum se vede. Sa se uite de "aderare" in orice directie (Est / Vest) si fariseii ei. RM nu poate participa la chestii de Uniune Vamala datorita geografiei si ca vecinii (UE / Ucraina) nu doresc interese ruse in zona care nu pot fi decat eminamente militar-destablizator in cele din urma la granita NATO. Oricum uniunea vamala (proiect Rusia) nu-i mai "bogata" in perspective ca CSI (proiect URSS) care-i saracia saraciilor oricum. Ramane atunci sa stea intre Est/ Vest ca acuma in aceeiasi disperare si saracie inca 30 de ani si va fi exact daca nu mai rau ca acuma. Asa cam gandeste lumea pe la colturi ca opinii.

Jul 06.05.2020 13:09

Este bine știut faptul că cele mai mari personalități românești de oriunde s-ar afla (România, Republica Moldova ori diaspora), savanți și somități științifice, culturale și politice, istorici, literati, preoți, artiști excepționali, creatori, inventatori, sportivi de renume, personalități de calibru în toate domeniile vieții sociale, susțin cu toată convingerea și cred cu toată ființa, militând în acest sens, pentru unitatea de limbă, cultură și istorie a poporului român din cele mai vechi timpuri, până în prezent. Contrar acestei elite recunoscute și apreciate de întreaga lume, o clică de trepăduși, evident mancurtizați, în slujba unor entități străine intereselor naționale, se stăduiesc din răsputeri să țină în ignorață pe cei mulți și de bună credință cu falsuri grosolane, dezinformări, și chiar insulte la adresa propriului popor dar elogiind pe cei în slujba cărora se află. Acest cor de mancurți manipulatori este folosit și de o parte din politicienii din RM care nu au nici un respect pentru propriul popor ( tratat ca o populație). Ei urmăresc propriul interes pe care îl pot promova doar prin clanurile politico-economice dirijate de oligarhii formați la școala ”KGB - fără milă”. Deși în dispute, ce par ireconciliabile (vezi desele amenințări cu pușcăria), clanurile politice din RM, la unison, fac apologia viitorului fericit al statului RM, cu sau fără Dodon, deși sunt conștiente că această structură așa-zis statală nu ar rezista nici dacă ar fi împinsă în evul mediu pentru că acolo ar intra sub jurisdicți Marelui Ștefan care, după cum se știe , era necruțător cu trădătorii. ”Statalitatea” RM este susținută de clanurile mafiote ce calcă în picioare fără milă interesul marii majorități a populației care are dreptul să trăiască decent și civilizat, în pas cu lumea europeană civilizată. Sărăcia și corupția endemică, incultura cetățenească, duplicitatea conducătorilor, propaganda mincinoasă, trădarea propriilor cetățeni, insuflarea fricii de la răsărit și, nu în ultimul rând, subordonarea religioasă unei patriarhii străină de neam, sunt atuurile de care profită la maximum clanurile mafiote.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md