01:25:49 27.02.2024
Stiri

DOC // Veste bună pentru R. Moldova de la Haga. Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană

Actualitate 05.12.2023 16:59 Vizualizări1363 Autor: Ziarul National
DOC // Veste bună pentru R. Moldova de la Haga. Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană


Guvernul Regatului Țărilor de Jos va susține, la mijlocul lunii decembrie, deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, în cadrul Consiliului UE de la Bruxelles.

Potrivit Guvernului de la Haga, recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile cu R. Moldova și Ucraina este echilibrată și bine argumentată.

„Guvernul adoptă o atitudine pozitivă față de recomandarea Comisiei de a începe negocierile de aderare cu R. Moldova. R. Moldova a finalizat cea mai mare parte a pașilor identificați de Comisie și a înregistrat progrese semnificative în restul pașilor. Guvernul sprijină, de asemenea, pașii identificați de Comisie înainte ca un cadru de negociere să poată fi adoptat de Consiliu European. O majoritate a statelor membre pare să susțină deschiderea negocierilor de aderare. Acestea vor începe efectiv după ce Consiliul va stabili cadrul de negociere”, cităm din concluziile principale cu privire la R. Moldova din scrisoarea semnată de ministra Afacerilor Externe a Regatului Țărilor de Jos, în numele Guvernului de la Haga, adresată președintelui Consiliului European în contextul pregătirilor pentru Consiliul European din decembrie 2023.

De menționat că Olanda se număra printre puține state reticente cu privire la demararea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md