11:18:31 02.06.2020
 
Stiri

DOC // Un fost ALIAT al lui Igor Dodon prezintă DOVEZI că șeful statului ar fi fost finanțat de Șor: „Eu știu că Șor și Platon dădeau BANI. Doar că acum Platon nu miroase prea bine...”

Politică 10.02.2019 09:00 Vizualizări13356 Autor: Ziarul National
DOC // Un fost ALIAT al lui Igor Dodon prezintă DOVEZI că șeful statului ar fi fost finanțat de Șor: „Eu știu că Șor și Platon dădeau BANI. Doar că acum Platon nu miroase prea bine...”


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, confirmă faptul că președintele Igor Dodon ar fi luat bani de la Ilan Șor, Veaceslav Platon, oameni de afaceri de la Moscova, dar și din alte țări. De asemenea, Usatîi spune că, în 2013, l-ar fi finanțat personal pe Igor Dodon „cu sute de mii de dolari”.

„Poate lui Șor nu i se permite încă să arate tot despre Dodon. Sunt mai mulți care i-au dat bani lui Dodon. Și eu în 2013 i-am dat câteva sute de mii de dolari. Șor nu amăgește când spune că l-a finanțat pe Dodon. Dodon spune acum că-s declarații politice făcute în campania electorală, dar nu este așa. Din câte se pare, Dodon lua în 2013 bani de la mine și de la Șor. Cu toate acestea, el se jura atunci că doar eu îl ajut. Șor îl plătea pe Dodon după ce plecase de la comuniști”, a declarat Usatîi într-un live pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Ilan Șor e gata să prezinte DOVEZI că l-a finanțat pe Igor Dodon. Șeful statului ar fi luat bani și de la Platon, iar în schimb i-ar fi promis că-l GRAȚIAZĂ

Astfel, Usatîi îi îndeamnă pe socialiști să nu mai umble cu minciunile. „Voi, socialiștilor, spuneți că luptați cu oligarhii… Mai bine ieșiți și spuneți că ați luat bani de la Usatîi, de la Șor, de la Platon… Doar că acum Platon nu miroase prea bine. Ați luat bani de la oameni de la Moscova și din alte țări. Șor a vorbit despre Platon. Eu știu că amândoi îi dădeau bani socialiștilor. Știu cât dădeam eu”, a acuzat Usatîi.

Usatîi a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe invoice-uri, care demonstrează că Ilan Șor l-ar fi finanțat pe Igor Dodon. Este vorba despre bilete de avion pentru Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, valoarea cărora se ridică la circa 42 de mii de lei și care au fost achitate de Ilan Șor. Zborurile respective au avut loc începând cu luna octombrie 2013 și până în luna aprilie 2014.

Biletele erau echiziționate de pe platforma zbor.md, sub denumirea juridică Explor Tour SRL. „Aceasta este dovada că „opoziția” a zburat pe contul celor cu care chipurile lupta. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți mai des de Șor și asta nu vă va încurca deloc”, a subliniat Usatîi.

Președinția a venit cu un comentariu după declarațiile făcute de Renato Usatîi. „Așa cum s-a menționat anterior, atacurile asupra instituției prezidențiale continuă și vor continua cu o intensitate și mai mare până la finele campaniei electorale. Reiterăm că președintele ales a decis să nu se implice în această luptă electorală pentru a nu fi ținta polemicilor diferitor actori politici din țară, care mizează pe acest ping-pong informațional pentru a-și ridica raitingurile personale din contul acestora. Solicităm tuturor candidaților electorali să-și realizeze potențialul în acest scrutin în baza ideilor, propunerilor, strategiilor pe care le au și nu din contul tentativelor de a intra în polemici cu instituția prezidențială și cu președintele nemijlocit”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md