19:54:25 16.07.2019
 
Stiri

DOC // Scrisoare de URGENȚĂ de la New York pentru Cristina Balan, în legătură cu „arestarea arbitrară” a profesorilor de la „Orizont”: „Solicităm ca Guvernul dumneavoastră să ELIBEREZE imediat acești profesori”

Politică 07.09.2018 11:40 Vizualizări8731 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare de URGENȚĂ de la New York pentru Cristina Balan, în legătură cu „arestarea arbitrară” a profesorilor de la „Orizont”: „Solicităm ca Guvernul dumneavoastră să ELIBEREZE imediat acești profesori”

Fundația „Human Rights” de la New York solicită autorităților de la Chișinău, printr-o scrisoare „urgentă” adresată Ambasadoarei R. Moldova în SUA, Cristina Balan, eliberarea imediată a managerilor și profesorilor de la rețeaua de licee „Orizont”, reținuți ieri de Serviciul de Informații și Securitate.

Astfel, reprezentanții Fundației „Human Rights” cer să li se ofere „refugiu sigur celor șase profesori turci, ce locuiesc în Moldova, care au fost arestați în mod arbitrar de către serviciile de informații”. „Noi vă îndemnăm respectuos să fie eliberați și să nu fie deportați ilegal în Turcia. În mod alternativ, să le permiteți să plece din Moldova într-o țară democratică, care le va oferi azil politic”.

Potrivit fundației, cei șase profesori, care au avut reședință în R. Moldova ani la rând, „sunt nevinovați, iar arestarea lor arbitrară este rezultatul politicii internaționale brutale a regimului Erdogan”. „HRF a condamnat răpirile motivate politic, care încalcă în mod flagrant dreptul internațional de către președintele turc Erdogan. În acest sens, solicităm respectuos ca Guvernul dumneavoastră să-i elibereze imediat pe acești profesori”, se mai arată în scrisoarea adresată Cristinei Balan.

De asemenea, HRF amintește că cei șase angajați de la „Orizont” au solicitat protecția ONU, prin cererile de azil formulate către autoritățile din R. Moldova. „R. Moldova ar trebui să fie extrem de atentă și să nu acționeze la cererile președintelui Erdogan - un lider autoritar, care nu respectă libertățile civile fundamentale. În acest context îngrijorător, HRF cere respectuos să fie onorată supremația dreptului internațional al drepturilor omului. Solicităm respectuos să li se permită să solicite azil în Moldova sau într-o țară terță sigură și să li se asigure protecție familiilor lor”, se mai arată în scrisoare.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Sorin 07.09.2018 15:26

Da asta cumn comentează ăștia de la NY, cine dacă nu niște teroriști pot recurge la asemenea amenințări ? http://www.mfa.gov.md/comunicate-presa-md/513199/

Dima 07.09.2018 16:38

Si ce fundatie mai este si asta? Dupa fundatia Open Dialog, care avea legaturi cu FSB-ul, nu mai am incredere in fundatii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md