01:09:10 07.06.2020
 
Stiri

DOC // Scrisoare de la președinții de RAIOANE din R. Moldova pentru oficialii europeni: Rezoluția Parlamentului European, „părtinitoare”, „nedreaptă” și „o abordare superficială”, la propunerea unor „politicieni iresponsabili” din R. Moldova

Politică 18.07.2018 16:08 Vizualizări2744 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare de la președinții de RAIOANE din R. Moldova pentru oficialii europeni: Rezoluția Parlamentului European, „părtinitoare”, „nedreaptă” și „o abordare superficială”, la propunerea unor „politicieni iresponsabili” din R. Moldova


Douăzeci și șapte din cei 32 de președinți de raioane din R. Moldova au semnat o scrisoare adresată lui Antonio Tajani, preşedinte al Parlamentului European, Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, Jean-Claude Juncker, preşedinte al Comisiei Europene, liderilor grupurilor politice din Parlamentul European, dar şi ambasadorilor acreditați la Chișinău, în care critică Rezoluția aprobată de Parlamentul European pe 5 iulie curent, în care se recomandă suspendarea finanțării europene pentru republica noastră, ca urmare a invalidării alegerilor din Chișinău.

„Suntem nedumeriți și dezamăgiți că o rezoluție recent votată în Parlamentul European, examinată la propunerea unor lideri ai opoziției extraparlamentare din republica noastră, a formulat recomandarea de suspendare a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova”, își încep scrisoarea conducătorii autorităților locale de nivelul doi.

Aceștia cataloghează votul deputaților din PE drept „o poziție părtinitoare și o abordare superficială a problemei”.

„Este nedrept ca o decizie judecătorească, luată în mod legal la Chișinău, să pună sub semnul întrebării deschderea UE față de procesele de europenizare ce au loc la noi în republică”, continuă președinții de raioane, reuniți în „Asociația consiliilor raionale din R. Moldova”.

CITIȚI și DOC // TEXTUL Rezoluției cu privire la R. Moldova, adoptată de Parlamentul European: Comisiei Europene i se cere să SUSPENDE întreg sprijinul bugetar pentru R. Moldova

Semnatarii scrisorii susțin că proiectele de menire socială și infrastructură, demarate în R. Moldova cu sprijinul UE, ar fi acum „în pericol din cauza unor politicieni responsabili”, acuzând opoziția că nu a mers niciodată să discute cu ei despre problemele din raioane.

„Suntem convinși că, până la urmă, cugetul și conștiința vor prevala, iar deciziile Comisiei Europene vor fi luate punând în prim-plan interesele comunității locale și ale cetățenilor din R. Moldova. Considerăm inacceptabilă condiționarea susținerii europene, inclusiv financiare, de derularea unor procese care nu pot fi și nu trebuie condiționate de factorul politic”, își încheie scrisoarea președinții de raioane.Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

andrei 18.07.2018 17:49

Din cauza mofturilor maiei și lui andrei, trebuie să sufere oamenii simpli! bravo că au verticalitate și pot spune un NU!

Marian 18.07.2018 18:22

Doar prostii de la Chisinau , nu vad realitatea si cred in toate brasoavele ce le zic cei de la opozitie! Cu Nastase , mergem la ripa!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md