04:31:09 08.12.2023
Stiri

DOC // „Frăția” cu interese a unor judecători, procurori, administratori autorizați și funcționari: SCHEME descrise cu lux de amănunte în plângeri către SIS ale unor agenți economici, care luptă cu sistemul și nu reușesc să-și facă dreptate

Actualitate 23.09.2022 17:10 Vizualizări2976 Autor: Ziarul National
DOC // „Frăția” cu interese a unor judecători, procurori, administratori autorizați și funcționari: SCHEME descrise cu lux de amănunte în plângeri către SIS ale unor agenți economici, care luptă cu sistemul și nu reușesc să-și facă dreptate


Justiția din R. Moldova nu se grăbește să se „curețe”, așa cum promit autoritățile, iar complicitatea unor personaje și agenți economici cu judecători, procurori, administratori autorizați și funcționari taie orice avânt de a investi în R. Moldova.

Cazul celor 15 familii care au investit sute de mii de euro, plătind câte 923 de euro per metru pătrat în blocurile de pe strada Pietrarilor nr. 10/6 și 10/5 din Chișinău, dar au rămas fără apartamente, făcut public recent de Ziarul NAȚIONAL, a determinat mai mulți „pățiți” să ne dezvăluie scheme care redau dezmățul din sistemul judiciar al R. Moldova.

Într-unul din cazuri, acuzată de nereguli este administratoarea autorizată Tatiana Bostan, soția (!) lui Nicolae Bostan, administratorul de insovlabilitate al firmei care a construit blocurile de pe str. Petrarilor și a lăsat fără apartamente cei 15 proprietari în favoarea companiei „Exfactor Grup”, apropiată grupărilor Șor și Plahotniuc, ajutat de judecători.

CITIȚI și DOC // Au achitat câte 923 de euro pe metru pătrat, dar au rămas FĂRĂ apartamente în Chișinău: Administrator de insolvabilitate, companie de construcții, dar și un JUDECĂTOR, acuzați de complicitate într-o SCHEMĂ cu prejudicii de sute de mii de euro

Mai exact, doi cetățeni din România, Radu Nicolaescu și Marian Dragoi, care au câștigat, încă în anul 2015, o licitație pentru renovarea unor încăperi în care era efectuat controlul fitosanitar și veterinar la punctele de trecere frontieră Giurgiulești și Leușeni, au rămas fără două unități de tehnică autopropulsată, în valoare de 100 000 de euro.

Tehnica a fost pusă sub sechestru și confiscată, iar proprietarii nu și-o pot recupera, ducând de ani buni o luptă cu „partenerii” lor din R. Moldova, printre care fostul deputat liberal-democrat Grigore Cobzac, dar și cu procurorii sau instanțele de judecată moldovenești.

Păgubiții au scris recent plângere la Procuratura Generală, la Consiliul Superior al Magistraturii, către conducerea R. Moldova și ambasadele străine acreditate la Chișinău, apelând și la presă, în speranța că acest caz va fi urnit din loc.

Redăm mai jos plângerea semnată de cetățenii României Radu Nicolaescu și Marian Dragoi în care sunt oferite detalii despre schema prin care au fost deposedați de tehnică, reticența polițiștilor și procurorilor de la Hâncești, ping-pongul din instanțele judecătorești, precum și numele celor implicați, făcând precizarea că suntem dispuși să publicăm și dreptul la replică al tuturor celor acuzați:O altă plângere trimisă la redacția Ziarului NAȚIONAL, după ce a fost înregistrată la Serviciul de Informații și Securitate, vizează construcția abuzivă a unui bloc pe str. Andrei Doga 13/6, în apropierea unei grădinițe private și în detrimentul intereselor municipalității care deține în zonă un teren.

Valeriu Guzun, semnatarul plângerii, reclamă acțiunile judecătorilor din cadrul Curții de Apel Chișinău, în special ale magistraților Gheorghe Dașchevici, Ghenadie Mâra și Angela Bostan, dar și din cadrul judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, la examinarea cauzelor ce vizează firmele de construcții „Lagmar Impex”, „Global Construcții” și „Memphis-Construct”.

Acesta a atacat în judecată atât companiile de construcții, cât și primarul capitalei care a eliberat actele permisive pentru a construi blocul, după ce Agenția pentru Supraveghere Tehnică a stabilit mai multe încălcări.

Care sunt neregulile și ce le impută directorul grădiniței private judecătorilor, vedeți în documentul de mai jos:


Ziarul NAȚIONAL va publica dreptul la replică al tuturor celor vizați în plângere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md