22:17:14 21.08.2019
 
Stiri

DOC // Eroii căzuți în războiul de la Nistru, comemorați pe 2 martie: Planul manifestaţiilor dedicate comemorării a 27 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei R. Moldova

Social 11.02.2019 13:00 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
DOC // Eroii căzuți în războiul de la Nistru, comemorați pe 2 martie: Planul manifestaţiilor dedicate comemorării a 27 ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei R. Moldova

Autoritățile vor organiza, pe 2 martie curent, mai multe acțiuni dedicate Zilei comemorării eroilor căzuți în războiul de pe Nistru atât în municipiul Chişinău, cât şi în celelalte localități ale R. Moldova.

Astfl, în Chișinău, ceremonia va începe cu Marşul Memoriei, depuneri de flori și un miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”, potrivit unei decizii aprobate de Guvern.

În instituțiile de învățământ din republică și în unitățile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului de pe Nistru.

Totodată, eroii căzuți pe câmpul de luptă vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive.

În mai multe localități vor fi instalate plăci comemorative, iar unele străzi vor fi redenumite în memoria eroilor căzuţi.

Menționăm că, în acest an, se împlinesc 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În conflictul armat de pe Nistru au participat circa 60 de mii de militari, iar în acțiunile de luptă au fost implicați aproape 30 de mii de combatanți, circa 300 dintre care și-au pierdut viața.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md